Fraser Island is wereldberoemd in Oost-Australië. Het eiland van 123 kilometer lang staat bekend om het paradijselijke Lake McKenzie en de Champagne Pools. Naast Aboriginals wonen er heel veel dingo’s (wilde honden), waar we tussen kamperen. We doen een driedaagse self-drive met overnachtingen op een camping. Onderweg zwemmen we in meertjes en in de zee.

Fraser Island 003 Fraser Island 011

Met veel lawaai starten we de motor van de Four-wheel drive. Here we go! Ik mag als eerste rijden. Het is een tag-along tour, dus we rijden in een soort karavaan naar en over het eiland. Bij de eerste zandbank is het raak: De auto vóór mij is vast komen te zitten. Dit is part of the fun! Door eerst even achteruit te rijden krijgen ze de auto uit het zand en kunnen we weer verder rijden.

Fraser Island 004

Een boot brengt ons naar Fraser Island toe. Vanaf hier gelden andere regels: Om de Aboriginals te respecteren mag je niet fluiten, niet in het vuur spugen en daarnaast zit je buiten de auto en/of de hekken van het kamp in het jachtgebied van de dingo’s en moet je daarvoor veiligheidsmaatregelen nemen.

Fraser Island 007
Dingo’s zien er schattig uit, maar ze zijn in staat om je dood te bijten.

Lake McKenzie op Fraser Island

Op deze eerste dag schijnt de zon fel op onze auto en dus besluit de gids ons mee te nemen naar het allermooiste plekje van Fraser Island, Lake McKenzie. Het meer heeft twee kleuren blauw. Net als op Whitehaven Beach roept dit een “Ooh” en “Aah” momentje op, waarna we als uitgelaten dingo’s het water in rennen.

Fraser02

Op de terugweg rijden we door de jungle. Het pad is niet zo effen meer en vooral op de achterbank vliegen de inzittenden als stuiterballen op en neer. We zitten met zijn achten in de auto en hebben de grootste lol samen. Gelukkig maar, want we hebben nog drie volle dagen te gaan!

Fraser Island 005

Dingo’s op Fraser Island

Fraser Island 012 Fraser Island 010

Het kamp is al opgezet, dus we hoeven alleen nog maar onze spullen in de tent te zetten. Daarna koken we op gasbranders met vlees en aardappels uit de koelbox. Om het kamp heen zit een electrisch geladen hek om de dingo’s op afstand te houden. Dingo’s zien eruit als lieve hondjes, maar zijn een primitieve versie van de wolf. Ze jagen alleen of in groepen. Als mens kun je lopend het eiland over, maar dan wel in een groep. Wij gaan met z’n vieren naar het strand, dat zou genoeg moeten zijn om de dingo’s op afstand te houden.

Fraser Island 008

Na een prachtige zonsonsdergang wordt de lucht pikdonker. Als we over het zand lopen, dan lichten onze voetsporen blauw op door de algjes die zijn aangespoeld met de zee.

In het backpackerskamp gaan de lichten pas uit wanneer iedereen genoeg goon (goedkope wijn) heeft gedronken en op de tafel heeft gedanst.

Een reis vol met hoogtepunten op Fraser Island

De volgende dagen bezoeken we Lake Wabby, middenin een zandverstuiving, waar visjes aan onze voeten knagen. We zien op het strand een schip dat jaren geleden aanspoelde en langzaamaan wegroest en wegzakt in het zand. We laten ons meevoeren door de stroming van een rivier, zingen hard mee met muziek in onze auto en maken grappen tot we buikpijn hebben van het lachen.

Fraser Island 015 Fraser Island 013

Uiteindelijk gaan we naar de Champagne Pools. Een paar grote rotsen schermen een klein meertje af van de woeste golven. Af en toe slaat het water er zo hard op dat het schuim over de rotsen heen in het natuurlijke zwembad glijdt. Daardoor lijkt het net champagne!

Het is tijd om naar huis te rijden. We scheuren over het strand en wijken net te laat uit voor een inkomende golf. Whoeshhh! Onze auto wordt ondergesproeid en even zien we helemaal niets meer. Terwijl de chauffeuse het stuur angstvallig vasthoudt zitten wij juichend van plezier achterin de auto. Het was weer een mooi weekend!

Fraser Island 001 Fraser Island 002

Fraser Island 006

Fraser Island 009 Fraser Island 014

Boek een reis:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Australië
Bol.com – vind de ultieme reisgids voor Australië
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – wat neem je mee?
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden

Lees ook de andere artikelen over Australie
Lees al onze tips voor backpacken in Australië.
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Write A Comment