Bogotá heeft als hoofdstad van Colombia veel te bieden. Vooral in het centrum en in de wijk La Candelaria is het erg druk en gezellig. Je vindt er veel winkels en cafés. Zin in iets actiefs? Beklim dan de Montserrate en je wordt beloond met een schitterend uitzicht over de stad. Ben je liever cultureel bezig? Breng dan een bezoekje aan het goud museum, het museum met de grootste collectie gouden voorwerpen ter wereld. Er is genoeg te doen in Bogotá!

1. De wijk La Candelaria

La Candelaria is de gezelligste wijk van Bogotá. Je vindt er heel veel hostels en de muren zijn er mooi versierd met graffiti. Het leukste straatje Ook zitten hier Plaza Bolívar en het goudmuseum (Museo de Oro) vlakbij.

Plaza Bolivar, Bogota

2. De berg Monserrate

De Monserrate kun je beklimmen, maar je kunt ook voor een paar euro met de kabelbaan naar boven. Bovenop de berg heb je fantastisch uitzicht over de stad, het is dus de perfecte plek om foto’s van Bogotá te maken. Ook is er een kerk en is er een ‘straatje’ met allerlei stalletjes met souvenirs en hapjes.

Uitzicht vanaf Monserrate

3. Museo de Oro

Het Goud museum is het #1 museum van Bogotá. Het museum is met 30.000 voorwerpen de grootste ter wereld. Het museum laat zien hoe de pre-koloniale volken leefden. Hun bewerkingstechniek is bewonderenswaardig. Hier vind je allerlei voorwerpen van goud, zoals poppetjes, maskers en gebruiksvoorwerpen.

Goudmuseum in Bogota

4. Shoppen in Bogotá

Bogotá is een hele gezellige stad, vooral in het weekend. Het is dan heel druk in het centrum met allerlei straatartiesten en straatstalletjes die eten verkopen. Ook kun je er goed shoppen. Ga je in Bogotá op jacht naar souvenirs? Dat kan bij verschillende winkels in het centrum, maar op zondag kan dat ook op de gezellige markt van de wijk Usaquén.

5. Wat je nog meer kunt doen in Bogotá

– Jardín Botánico de Bogotá. (TripAdvisor)
– Fietstour met Bogotá Bike Tours. (TripAdvisor)
– Museo el Chicó. (TripAdvisor)
– Natuurpark Chicaque. (+ overnachting?) (TripAdvisor)
– La Chorrera, 1,5u per bus. 4-5 uur hike. (TripAdvisor)
– Abseilen in Tobia, dagtrip vanaf Bogotá. (BeSabine)
– 10 beste musea in Bogotá. (TripAdvisor)
9 Higlights van Bogotá (Corners of the world)
– Met kerst zijn in Bogotá meer dan 300 activiteiten. (BeSabine)
– Bar: Cafe rosas Candelaria. TripAdvisor

Is Bogotá gevaarlijk?

Bogotá is geen veilige stad. Let dus altijd goed op je bagage en houd nooit zomaar een taxi aan op straat. Ga ook niet alleen in het donker de straat op. Let dus goed op jezelf, maar wie gezond verstand gebruikt in Bogotá, kan er een hele leuke tijd hebben. De mensen zijn over het algemeen ontzettend aardig en dat merk je vooral in het gezellige centrum.

Georganiseerde reizen naar Colombia

Of organiseer zelf een reis naar Colombia

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Interessant artikel! Ik zou ook graag nog een keer Bogotá willen bezoeken. Vooral de wijk De Candelaria ziet er mooi uit.

Reageren