De Acropolis torent hoog boven het stadje Lindos uit. De zon schijnt zó fel op de witte huizen dat het bijna pijn doet aan mijn ogen. Híer komt het woord ‘oogverblindend’ dus vandaan..!

De Acropolis van Lindos, Rhodos

Lindos Rhodos C 081

Het is nog rustig in de stad, maar aan alles kun je zien dat het hier ingericht is op toeristen. Overal zijn kleine boutiekjes en koffiehuisjes. We slenteren door de smalle straatjes en vinden achter iedere deur een nieuwe verrassing.

Lindos Rhodos C 090

Stairway to heaven

Om bij de Acropolis (letterlijk: ‘hoog stad’) te komen, moeten we meer dan driehonderd treden beklimmen. Het laatste deel van de trap wordt ook wel de ‘stairway to heaven’ genoemd. Oordeel zelf maar:

Lindos Rhodos C 065

De acropolis als vluchtoord

Alle tempels in Griekenland zijn op precies dezelfde afstand van elkaar gebouwd. Ze staan altijd bovenop de berg omdat ze dan dichtbij de hemel staan. Déze tempel is omringd door een fort die al halverwege de 6e eeuw voor Christus werd gebouwd. De Bizantijnse muur eromheen maakt het het sterkste fort op het hele eiland dus als er gevaar dreeg, dan vluchtte iedereen naar de acropolis van Lindos.

Lindos Rhodos C 068

De tempel bovenop de berg is gewijd aan de god Athene. Vanaf hier heb je mooi uitzicht over de omliggende stadjes en baaien. In tegenstelling tot de stad Lindos, komen hier bijna geen toeristen. Je hebt dit godenrijk dus helemaal voor jezelf.

Lindos Rhodos C 037

Adembenemend uitzicht

Roofvogels nestelen in de rotsen en vliegen druk heen en weer. Hun roestbruine kleur schittert in de zon terwijl ze zich op de wind mee laten voeren. Ik slaak een zucht en ik kom tot rust.

Informatie en tips naar aanleiding van onze reis naar Rhodos vind je hier.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

  1. Wat een fotogenieke plek is Lindos he?! En wat heerlijk, al dat blauw in combinatie met dat wit. Idd oogverblindend 🙂

Write A Comment