Het Harzgebergte in Duitsland is redelijk dichtbij en een mooie bestemming voor liefhebbers van buitensporten. In dit heuvelachtige landschap kun je veel activiteiten doen zoals wandelen, fietsen, mountainbiken en gemotoriseerd paragliden. Als kers op de taart is er de Brocken. Deze berg is 1142 meter hoog en biedt prachtig uitzicht op de omringende heuvels.

Rodelen in de Harz

De langste rodelbaan van Duitsland ligt in de Harz. Je vindt hem op ErlebnisBocksberg. De track is 1.2 kilometer lang en als je voluit gaat, dan kun je snelheden behalen van wel 48 kilometer per uur.

Lees verder in het artikel over de langste rodelbaan van Duitsland.

Rodelbaan Duitsland

Mountainbiken in de Harz

De Harz is een waar paradijs voor mountainbikers. Je kunt er wel 2200 kilometer afleggen op in totaal zo’n 74 goed bewegwijzerde routes. De hoge bergen bieden prachtige uitzichten, steile rotsformaties en schitterende natuur.

Lees verder over mountainbiken in de Harz.

Mountainbiken Harzgebergte

Paragliden in de Harz

Zodra de gemotoriseerde paraglider van de grond komt, krijg je geweldig uitzicht over het Harzgebergte, de omringende dorpen en stadjes, en er is zelfs een kasteel. Een unieke ervaring om nooit weer te vergeten.

Lees verder over paragliden in de Harz.

Paragliden in de Harz

Klimmen in de Harz

Op de grillige rotsen zijn verschillende klimroutes beschikbaar. Van makkelijk tot moeilijk – voor iedereen is er wel een uitdaging! Op de website Climbfinder kun je 46 beklimmingen in de Harz vinden.

Wil je weten hoe mijn ervaring was? Lees er alles over in het artikel Klimmen in de Harz.

Klimmen in de Harz

Paklijst Actief weekendje weg

Wat moet je meenemen als je een actief weekendje weg gaat? Hier vind je de Paklijst.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren