Boedapest is één van mijn favoriete steden in Europa. Het is goedkoop, mooi, gezellig en dus de ultieme reisbestemming. Dit zijn de leukste activiteiten om te doen in Boedapest.

#1. Het Sziget Festival

Sziget festival Boedapest 001 Sziget festival Boedapest 002

Houd je van muziek? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het jaarlijkse Sziget Festival in Boedapest. Op een eiland middenin de Donau gaat dit jaarlijkse muziekfestival in augustus een week lang dag en nacht door. Er komen 1.000 muziekgroepen optreden op wel 40 podia. Er zijn heel veel verschillende muziekstijlen, dus ook het publiek is heel divers! Je kunt kamperen op het eiland of ergens in Boedapest een hotel of appartement boeken.

#2. Een badhuis bezoeken

De badhuizen van Boedapest zijn wat mij betreft de grootste attractie van deze stad. De één is nog grandiozer dan de andere. Met golfslagbaden, buitenbaden en meerdere sauna’s kun je hier de hele dag vertoeven.


’s Avonds wordt Széchenyi Spa omgetoverd tot Sparty en kun je er feesten.

#3. Een Ruïnebar bezoeken

Ruïnebars zijn pop-up bars in oude, vervallen gebouwen. Sommigen bestaan alleen op een binnepleintje en anderen zijn complete discotheken met diverse zalen. Vaak zijn de muren en daken wat vervallen, maar dat geeft juist sfeer. Alle bars zijn verschillend gedecoreerd en sommigen hebben een geheel eigen stijl. Geef het een kans en ga eens mee op een Ruin Bar Pub Crawl, waarbij je met andere jongeren op één avond een stuk of acht bars bezoekt.

#4. Bezienswaardigheden per bus

Je koopt een ticket voor twee dagen Hop on-hop off bustour en dan mag je onbeperkt met deze bustouren door Boedapest touren. Via een koptelefoon kom je alles te weten over de stad. Onderweg kun je diverse highlights bezoeken zoals het Operahuis.
Detail: Ik vind Hop on, hop off bussen in andere steden meestal niet zo’n succes, maar in Boedapest vond ik deze tour absoluut de moeite waard vanwege de boeiende verhalen die onderweg verteld worden.

#5. Shoppen in Boedapest

De grootste shopstraat van Boedapest is Vaci Utca. Aan het einde van deze straat is een oud treinstation dat omgebouwd is tot markt. Hier vind je alles van etenswaren tot souvenirs. Deze is echt een bezoekje waard!

Vaci utca Antique hostel Boedapest

Praktische tips voor overnachtingen, eten&drinken, vervoer en shoppen in Boedapest vind je op de pagina Boedapest tips.

Beste reistijd Boedapest

Boedapest wordt erg heet in de zomer (zo’n 36 graden), daarom kun je het beste in het voor- of najaar naar Boedapest reizen. De temperaturen zijn dan perfect voor sightseeing en een bezoek aan een badhuis.

Verder lezen over Boedapest

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Write A Comment