Tijdens onze reis door Australië huren we een Spaceship en rijden we door de provincie Queensland. Vorige week schreef ik deel 1 waarin we vogelbekdieren zagen. Dit keer hebben we diverse watervallen gezien. We sluiten de dag af bij Lake Eacham, een krater vol met regenwater waarin je kunt zwemmen.

Het is een drukte van belang bij Lake Eacham, want ook de Australiërs hebben vakantie. Eerst nemen we een verfrissende duik in het verkoelende water. Lake Eacham is een kratermeer en is gevuld met regenwater. Daardoor voelt het water heel zacht aan en het is glashelder. Een vreemde gewaarwording om alle boomwortels onder je te zien! Jong en oud komt hier na het werk op af.

Lake Eacham 006

Barbecue-geuren vullen de lucht en we krijgen er trek van. We trekken ons Spaceship open en toveren onze etenswaren tevoorschijn.

Bijna overal in Australië kun je gebruik maken van barbecues op picknick-plekken. Ze zijn brandschoon omdat ze iedere ochtend door de Gemeente gereinigd worden. We bakken onze hamburgers en voelen ons echte Australiërs. Wat een genot om hier te mogen zijn. Stel je voor dat je hier in de buurt zou wonen en hier iedere dag naartoe zou kunnen..!

Lake Eacham 004 BBQ Lake Eacham 005 Koken

We zijn pas net klaar met eten als het donker is geworden en iedereen is vertrokken. Het is spannend om hier nu nog te zijn, want ongeveer 90 procent van de dieren in Australië wordt ’s nachts pas wakker. We horen veel krekels, kikkers en ritselende bosjes. Slangen misschien? In de bosjes zie ik een staartje wegglippen.

Lake Eacham 003 Kikker

Als we doorlopen zien we ineens een onverwachte tegenligger. Een possum (buidelrat)! Zowel hij als wij weten niet zo goed wat we moeten doen. Zou het beest bijten als we te dichtbij komen? Strak kijken we elkaar in de ogen terwijl de possum een stap naar voren doet. Ik schrik en zeg Ksssst! om hem weg te jagen. Het is nu zijn beurt om te schrikken en hij klimt in een boom naast het pad. Hij hangt nu op ooghoogte en kijkt ons aan. “Snel, pak je camera!” zeg ik en ik pak de mijne er ook snel bij. Klik – klik! En hij staat erop, mooier dan ik ooit had kunnen dromen.

Lake Eacham 002 Possum Lake Eacham 001 Possum

Door het pikdonker rijden we naar huis. We zijn weer een avontuur rijker…

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Australië
Bol.com – bestel een reisgids voor Australië
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – wat neem je mee?
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
SunnyCars – boek een huurauto
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar Australië

Lees ook de andere artikelen over Australie
Lees al onze tips voor backpacken in Australië.
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

3 Comments

    • Yep, elke winter tegenwoordig. Het voorkomt winterdepressie en bovendien hebben we zo 2x zomer in 1 jaar. Echt een aanrader dus! ?

    • je hebt groot gelijk ik wandel nog steeds veel helpt voor mijn depressie geniet er van en geniet van je foto’s mee Mirre

Write A Comment