Duitsland een saaie bestemming? Dat is echt een misvatting! Ben je op zoek naar het avontuur dichtbij huis? Met deze 5 tips beleef je een geweldige avonturenvakantie in Duitsland.

1. Plan niet te veel én niet te weinig

Avontuur is onvoorspelbaar en daarom is het fijn om niet al te veel te plannen. Toch kan het fijn zijn je accommodaties wel vast te leggen. Zo kun je je overdag focussen op de spannende activiteiten die op het programma staan en ‘s avonds comfortabel uitrusten van je belevenissen. Bij vakanties naar Duitsland van FTI boek je een fijn onderkomen voor je avonturenvakantie bij onze oosterburen.

2. Kies het juiste seizoen

Van wat voor avontuur houd je? Ga je voor de zomer of de winter? Tijdens de zomer kun je fantastisch hiken, kanoën, golfen, zwemmen en zomerrodelen in Duitsland. Het Zwarte Woud, de Schwäbische Alb en de Allgau zijn geweldige bestemmingen voor actieve reizigers. Je kunt hier met gemak enkele weken doorbrengen. De winter leent zich juist perfect voor een avontuur op de ski, snowboardlessen of langlaufen. Geen fan van extreme sporten, maar wel van sneeuw? Dan kun je natuurlijk ook lekker gaan wandelen in de besneeuwde bossen van Zuid-Duitsland.

3. Ga op de fiets

Wil je Duitsland op een intense manier beleven? Overweeg dan een avonturenvakantie in Duitsland op de fiets. Op de fiets trekt het landschap langzamer aan je voorbij en ben je niet alleen toeschouwer, maar ruik, proef en hoor je alles onderweg. Je kunt vanuit Nederland vertrekken, maar in de meeste Duitse hogesnelheidstreinen mag je fiets ook mee. Zo reis je bijvoorbeeld van Nederland naar Lindau per trein en fiets je rond de Bodensee. Met de juiste fietstassen, een kooksetje en een eigen tent ervaar je de ultieme vrijheid.

4. Trek er op de bonnefooi op uit

Wil je juist niets plannen en tegen alles dat op je pad komt ‘ja’ zeggen. Dan is een vakantie op de bonnefooi je beste optie. Voor deze manier van reizen dien je wel een flexibele instelling te hebben. Je komt vaak voor leuke, maar soms ook voor minder leuke verrassingen te staan. Hotels zijn misschien volgeboekt, je moet onverwachts nog 10km wandelen om bij je accommodatie te komen of je bent plotseling duurder uit. Toch kom je op de bonnefooi juist ook op plekken, waar je via het internet nooit terecht was gekomen. Je hebt alle tijd om op je favoriete spots langer te blijven en kunt je laten leiden door de waan van de dag. Heb je zin om een berg te beklimmen of juist de hele middag op het terras te zitten? Waarom ook niet!

5. Neem de juiste uitrusting mee

Voor een sportieve vakantie is het belangrijk dat je zo min mogelijk meeneemt, maar een aantal gadgets mogen niet ontbreken. Een telefoon met GPS is essentieel voor het vinden van de juiste route en het eventueel bellen van hulp. Ook goede regenkleding, een thermohemd, zakmes, aansteker en zaklamp zijn onmisbaar tijdens een avonturenvakantie in Duitsland. Verder kun je overwegen een drinkzak, powerbank en EHBO-kit in te pakken.

Bekijk ook deze paklijst voor een actieve vakantie.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met DBSW Travel Media voor FTI.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren