Noorwegen is een avontuurlijk land voor mensen die van het buitenleven houden. Wandelen, raften, wildkamperen, je kunt het zo gek niet verzinnen. En dat alles temidden van een onbeschrijfelijk en indrukwekkend natuurlandschap. Welkom in Noorwegen!

1. Oslo en het Vikingschipmuseum

vikingschipmuseum-oslo-noorwegen

Met een half miljoen inwoners is Oslo (letterlijk: Land van de goden) het centrum van cultuur in Noorwegen. Van de vele musea is o.a. het Vikingschipmuseum een bezoekje waard. De Vikingschepen zijn nog vrijwel helemaal intact en sommige spullen ook, zoals tonnen versierd met metaal en houtsnijwerk.

2. Raften op de Sjoa

Sjoa is de zelfbenoemde raft-hoofdstad van Noorwegen. Wij gingen op pad met Heidal Rafting en het werd een tour om nooit weer te vergeten. Lees verder

raften-sjoa-noorwegen-uitgelicht

3. Wandeling naar Preikestolen

preikestolen-compilatie

De beroemdste rots van Noorwegen is de Preikestolen (preekstoel). Deze drukbezochte plek is te bereiken middels een anderhalf uur durende klim over een steil en rotsachtig pad.
Voor de foto of voor de kick bungelen sommige toeristen met hun benen over de rand van de duizelingwekkend hoge afgrond (604m). Desalniettemin heb je vanaf hier schitterend uitzicht over het naastgelegen fjord. Lees verder over Preikestolen.

4. Historisch Bergen

bergen-bryggen-noorwegen

De wijk Bryggen (in Bergen) was het handelscentrum van Noorwegen. Van hieruit werden vis en granen verhandeld met andere Hanzesteden zoals Deventer en Harderwijk. In Bryggen kun je rondkijken in de houten huisjes die dienden als Hanzekantoor, woningen en vergaderzalen.

5. Flåm en de Nærøyfjord

Met een boot vaar je vanuit Flåm de Nærøyfjord in. Het is het smalste fjord in Noorwegen en samen met het Geirangerfjord ook nog eens de mooiste. De torenhoge bergwanden zijn versierd met bulderende watervallen en idyllische dorpjes en in het water steekt af en toe een zeehond of een bruinvis de kop op.

6. Wildkamperen in Noorwegen

wildkamperen-noorwegen

In Noorwegen mag je dankzij het Allemannsretten (ook wel: recreatierecht) vrijwel overal wildkamperen. Op sommige plekken heb je dan zo’n meertje helemaal voor jezelf.

Boek deze reis!

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar Noorwegen
Agoda – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

(Visited 141 times, 5 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment