Wat neem je mee op reis en wat laat je thuis? Dit zijn vijf korte verhalen over kleding op reis.

Paklijsten => Tropische bestemmingen, Cuba, Stedentrips, Australië.
Ga je voor het eerst op reis? => Backpacken voor beginners.

Backpack kleding

Backpack kleding: Wat neem je mee op reis?

Ohh, wat is het toch fijn om een vrouw te zijn, ahum! Bij het inpakken ontstaat de grootste stress bij het uitzoeken van de juiste backpack kleding. Wat dragen ze in het land waar ik naartoe ga? Wil ik zo min mogelijk opvallen of mag het wel een beetje méér zijn? Vijf korte verhaaltjes over kleding op backpackreis.

Korte broek in Egypte

In mijn korte broek stond ik op het station in Caïro. Ai, grove fout! Ik was pas 14. Wist ík veel dat je je lichaam in de Arabische wereld maar beter kunt bedekken..! Ik trok gewoon mijn korte broek aan op reis naar dit warme land. Op het station werd ik al aangestaard door allemaal vieze oude mannetjes. Bah! Die korte broek en rokjes heb ik dus de rest van de vakantie in de tas laten zitten.

Niet-zo-sexy door Centraal Amerika

Op mijn 18e ging ik naar Centraal Amerika. Ik backpackte door Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala en Mexico. Ik had kleding bij me die mijn schouders en knieën bedekte, maar dat mocht niet baten. Van alle kanten werd ik belaagd door complimenten, gefluit, gesis en gestaar. Door jong (±10) en oud (±80 jaar). Iets waar ik heel erg aan moest wennen, maar wat uiteindelijk niet bedreigend bleek (ze bleven netjes op afstand). Na thuiskomst ging ik de aandacht zelfs missen (“Wat?! Vinden jullie mij niet aantrekkelijk dan?! 😉 )

Vrolijke kleuren in Bolivia

Ik was inmiddels al een ervaren backpacker toen ik naar Bolivia ging. Ik nam dus wat oude kleding mee met de intentie om het te vervangen door lokale stofjes zodra ik aankwam. Na twee weken belandde ik in het jungle-dorpje Rurrenabaque. Ik werd meteen smoorverliefd op de plek en op de mensen. Ik houd van de trage levensstijl die ze er in de jungle op nahouden en de vriendelijkheid waarmee ik overal ontvangen werd.

Ik bleef 2.5 week in Rurrenabaque. Daar had ik genoeg tijd om vrienden te maken en me af te vragen of ik me niet eens iets beter moest gaan kleden als ik bij ze op bezoek ging. Ik ging shoppen en kwam terug met twee driekwart-broeken en drie leuk gekleurde shirtjes. Mijn vrienden begroetten met de gouden opmerking: “Je bent net een Boliviaanse!”

Backpack kleding Bolivia 001

Chinese kleding in Suriname

In Suriname kan de kleding niet sexy genoeg zijn. Mijn voorraad ‘kleding van thuis’ ging al snel de prullenbak in en werd vervangen door lokale stofjes. Die worden voornamelijk verkocht door Chinezen, wat ook gelijk een (gebrek aan) kwaliteitskeurmerk met zich meebrengt. Kleding ging supersnel stuk, schoenen zagen er blinkend uit, maar hadden zo’n gladde zool dat je er continue op uitgleed… Maar dat was dan wel weer een goed excuus om steeds weer iets nieuws te kopen 🙂

Hotpants in Cuba

Ik ging naar Cuba met dezelfde instelling als naar Centraal Amerika: Zuid Amerikanen kunnen ongelooflijk flirten, vooral als je sexy kleding aan hebt, en dat kan soms weleens irritant zijn. Daarom had ik kleding mee die mijn schouders en mijn knieën bedekte. Nergens voor nodig! Op Cuba was het smoorheet en je zou gek zijn als je er niet – net als de bevolking – hotpants draagt!

The following two tabs change content below.
Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment