Backpacken in Australië

Backpacken in Australië. Tips, tricks en hoogtepunten. Ook vind je hier een overzicht van de kosten van onze backpackreis van vier weken langs de oostkust van Australië, van Cairns naar Brisbane.

Header Backpacken in Australië

Australië is het perfecte land voor beginnende backpackers. De hostels zijn goed, het vervoer is prima en er zijn voldoende andere backpackers om je bij aan te sluiten en om mee te feesten. Ook kun je een werkvisum aanvragen waardoor je geld kunt verdienen in Australië. Je mag dan hooguit twee jaar blijven. Hieronder vind je de bezienswaardigheden, reistips, paklijst en een overzicht van onze uitgaven. Zie ook: Backpacken voor beginners.

Australië backpacken: bezienswaardigheden

Wij hebben een backpackreis gemaakt langs de noord-oost kust van Australië. We zijn eerst met een 18-daagse tour van Cairns naar Brisbane gereisd, met tussenstops op de Whitsunday eilanden en Fraser eiland. Daarna hebben we een week lang een auto gehuurd en zijn we naar de Atherton Tablelands geweest.

Whitsunday-uitgelicht GreatBarrierReef-uitgelicht

Fraser-uitgelicht Daintree-uitgelicht

Everglades-uitgelicht PortugeesOorlogsschip-uitgelicht

Spaceships-fb Eacham-uitgelicht

Onze reisroute door Oost-Australië


We vlogen op Cairns en zijn per bus en huurauto langs de kust gereden. Vanuit Port Douglas kun je naar het Daintree regenwoud. In Cairns kun je een snorkeltour boeken naar het Great Barrier Reef. De Atherton Tablelands staan bekend om de vogelbekdieren en de watervallen. Wallaman Falls is de hoogste waterval van Australië. Vanaf Townsville gingen we naar Magnetic Island, vanaf Airlie Beach naar de Whitsunday Islands en vanaf Rainbow Beach naar Fraser Island. Bovendien gingen we bij Rainbow Beach surfen en vanuit Noosa maakten we een kajak-trip.

Geografie van Australië

australie

Centraal-Australië is één grote woestijn en daarom zijn alle steden aan de rand gebouwd. Het noorden van Australië heeft een tropisch klimaat en in de steden hangt een ontspannen sfeer. Ik vond vooral Cairns een hele fijne stad. In het zuiden vind je de grotere steden zoals Sydney, Brisbane en Canberra. Hier vinden veel surfers hun perfecte golf.

Vrijwel alle dieren in Australië hebben gif of tanden, dus daar moet je wel voor oppassen. Daarom hebben de Australiërs overal waarschuwingsborden neergezet en houten steigers aangelegd. De Australiërs zijn echter relaxte mensen en ze hebben overal aan de veiligheid gedacht, dus je hoeft je voor backpacken in Australië echt geen zorgen te maken. Australiërs zijn vriendelijke mensen met veel humor.

Vliegen naar Australië

Als backpacker wil je natuurlijk niet teveel uitgeven. Begin dus op tijd met zoeken en gebruik een vergelijkingswebsite zoals Skyscanner. Wij vlogen via Hong Kong naar Cairns met Cathay Pacific. Het was 11 + 7 uur vliegen. Na de vlucht had ik een gigantische jetlag toen we in Australië aankwamen, maar daar ontkom je denk ik niet aan als je naar Australië vliegt.

Vervoer in Australië

Wij reisden met de lange-afstandsbus langs de oostkust van Australië. Bij aankomst in Brisbane zijn we terug gevlogen naar Cairns. Daar hebben we voor een week een Spaceship gehuurd, een auto waarin we ook konden koken en slapen. Dit is de ideale manier om de wat minder toeristische gebieden van Australië te leren kennen.

Paklijst Australië

Wat moet je meenemen als je in Australië gaat backpacken en wat laat je thuis? Een overzicht van alle benodigdheden vind je op de paklijst.

Paklijst-Australie-uitgelicht

Wat kost backpacken in Australië?

Onze backpackreis naar Australië van een maand kostte 2500 euro per persoon. Dat is inclusief vliegticket (€1000), East Cost adventure (18-daagse tour langs alle highlights, inclusief bus, hostels en tours: €750 pp) en autohuur voor een week en alle overige kosten. We hebben niet bespaard op tours en activiteiten, dus als je wilt dan kan dit vast een stuk goedkoper en ook wanneer je langer blijft, dan verdeel je de kosten van 1.000 euro voor een vliegticket over de langere periode. Backpacken in Australië kostte ons dus 50 euro per dag plus vliegticket.

Overzicht artikelen over Australië

Write A Comment