Backpacken in Zuid-Oost Azië: Hoe doe je dat en wat zijn de dingen die je ècht gezien moet hebben? Je vindt alle informatie over backpacken in Azië op deze pagina.

Backpacken in Zuid-Oost Azië: Je startpunt

Backpacken in Zuid-Oost Azië is relatief makkelijk en veilig. Het is dus zeer geschikt voor de beginnende backpacker, maar ook voor ervaren backpackers is er genoeg uitdaging! Een goede start om Azië met een backpack te verkennen is Thailand. Hieronder vind je de bezienswaardigheden, reistips, paklijst en een overzicht van onze uitgaven.
Zie ook: Backpacken voor beginners.

Zuid-Oost Azië: De leukste bezienswaardigheden

Mijn eerste backpackreis door Zuid-Oost Azië duurde drie maanden en begon op het eiland Borneo. We zouden er drie weken verblijven, maar het was er zó ontzettend mooi, dat we dit verlengd hebben tot vijf weken. Daarna vloog ik voor drie weken backpacken in Myanmar en toen had ik nog drie weken over voor Thailand en Laos.

Tijdens mijn tweede reis (november 2016) backpack ik zes weken lang door Indonesië.

Backpacken in Indonesië

backpacken-indonesie-uitgelicht

Backpacken in Thailand

Een backpackreis door Thailand begint in Bangkok. Het is een overweldigende, drukke, maar fantastische stad. De rivier is een rustpuntje in de hectiek en de tempels zijn er prachtig. In Kao San Road kun je feesten en er zijn genoeg plekken waar je heerlijk kunt eten. Bekijk ook mijn reisroute door Thailand en Laos.

Bangkok-uitgelicht

Backpacken in Laos

Wie in Laos gaat backpacken, valt vanzelf terug in het rustige tempo van de Laotianen. Je merkt het al zodra je de grens oversteekt en zo’n drie kwartier op een stempel in je paspoort moet wachten. Geef je eraan over en geniet van dit ongelofelijk prachtige land met vriendelijke mensen. Bekijk mijn reisroute door Thailand en Laos.

Laos uitgelicht

Backpacken in Myanmar

Ik ging in Myanmar backpacken, maar het was verkiezingstijd dus de sfeer was nogal gespannen. Het land balanceerde in 2010 op de grens van een dictatuur en een democratisch regime. Het was een spannende tijd en er waren toen ook weinig toeristen te vinden. Het is echt een schitterend land, maar mijn bezoek in de verkiezingstijd had ook een keerzijde. Je leest er alles over in mijn blogs:

Myanmar-thumb

Backpacken op Maleisisch Borneo

Smóórverliefd was ik op het Maleisische eiland Borneo. Als je van natuur houdt, dan haal je hier je hart op. Orang oetans, vogels, torretjes.. Je komt er echt van alles tegen. Er is een huizenhoge vleermuizengrot (die ’s avonds massaal uitvliegen) en je kunt er fantastisch snorkelen. Wanneer mag ik terug? 😉

Hier vind je alle informatie over backpacken op Maleisisch Borneo.

Danum Valley Orang Oetan Borneo

Paklijst voor backpacken in Zuid-Oost Azië

Wat moet je meenemen als je in Zuid-Oost Azië gaat backpacken en wat laat je thuis? Per land verschilt dit een beetje, maar hier is een algemene Paklijst voor tropische bestemmingen.

Paklijst backpacken in de tropen

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Paklijst – voor al je reisspullen
Booking – vind de leukste hotels
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment