Backpacken Azië

Backpacken Azië-header
Backpacken Azië. Hoe doe je dat en wat zijn de hoogtepunten? Je vindt alle informatie op deze pagina.

Backpacken Azië

Backpacken in Azië is relatief makkelijk en veilig. Het is dus zeer geschikt voor de beginnende backpacker, maar ook voor ervaren backpackers is er genoeg uitdaging! Een goede start om Azië met een backpack te verkennen is Thailand. Hieronder vind je de bezienswaardigheden, reistips, paklijst en een overzicht van onze uitgaven.
Zie ook: Backpacken voor beginners.

Azië bezienswaardigheden

Mijn eerste backpackreis door Azië duurde drie maanden en begon op het eiland Borneo. We zouden er drie weken verblijven, maar het was er zó ontzettend mooi, dat we dit verlengd hebben tot vijf weken. Daarna vloog ik voor drie weken naar Myanmar en toen had ik nog drie weken over voor Thailand en Laos.

Tijdens mijn tweede reis (november 2016) backpack ik zes weken lang door Indonesië.

Backpacken Indonesië

backpacken-indonesie-uitgelicht

Backpacken Thailand

Een reis door Thailand begint in Bangkok. Het is een overweldigende, drukke, maar fantastische stad. De rivier is een rustpuntje in de hectiek en de tempels zijn er prachtig. In Kao San Road kun je feesten en er zijn genoeg plekken waar je heerlijk kunt eten.

Bangkok-uitgelicht

Backpacken Laos

Wie naar Laos gaat, valt vanzelf terug in het rustige tempo van de Laotianen. Je merkt het al zodra je de grens oversteekt en zo’n drie kwartier op een stempel in je paspoort moet wachten. Geef je eraan over en geniet van dit ongelofelijk prachtige land met vriendelijke mensen.

Backpacken Myanmar

Ik kwam in Myanmar in de verkiezingstijd. Het land balanceerde op de grens van een dictatuur en een democratisch regime. Het was een spannende tijd en er waren toen ook weinig toeristen te vinden. Het is echt een schitterend land, maar mijn bezoek in de verkiezingstijd had ook een keerzijde. Je leest er alles over in mijn blogs:

Myanmar-header

Backpacken op Borneo

Smóórverliefd was ik op het Maleisische eiland Borneo. Als je van natuur houdt, dan haal je hier je hart op. Orang oetans, vogels, torretjes.. Je komt er echt van alles tegen. Er is een huizenhoge vleermuizengrot (die ‘s avonds massaal uitvliegen) en je kunt er fantastisch snorkelen. Wanneer mag ik terug? 😉

Hier vind je alle informatie over backpacken op Maleisisch Borneo:
Borneo-header

Paklijst Azië

Wat moet je meenemen als je naar Azië reist en wat laat je thuis? Per land verschilt dit een beetje, maar hier is een algemene Paklijst voor tropische bestemmingen.