Bali is een paradijs voor toeristen. Ècht waar. Je kunt er nóg zo sceptisch over zijn (zoals ik ook was) en vermoeden dat het eiland overspoeld wordt door Nederlandse toeristen.. Dat is absoluut waar, maar Bali’s populariteit heeft een reden! Ik ging backpacken op Bali en liet me betoveren door de magie van Bali. Het resultaat? Ik wilde er nooit meer weg.

Backpacken op Bali: De Highlights

1. Ubud

Ubud is wat veel mensen betreft het hoogtepunt van Bali. Het ligt middenop het eiland, temidden van een oase van rijstvelden en tempels. Het kreeg veel bekendheid door het boek Eat, Pray, Love. Verblijf in een hostel, huur een scooter, neem een massage en bezoek de vele watervallen en tempels in de omgeving. Verblijf in Ubud: Minimaal een week.

Hindoeïsme in Ubud Bali Watervallen en -tempels in Ubud Bali

2. Canggu

Canggu is een relaxt surfdorp in Zuid Bali en ik heb in één van de leukste hostels ooit geslapen. Huur een scooter en rijd zelf naar de beroemde tempel Tanah Lot, die maar de helft van de dag bereikbaar is omdat de natuurlijke brug bij vloed overstroomt. Lees verder over Canggu.

Canggu Bali

3. Gili eilanden

De Gili eilanden kun je heel makkelijk bezoeken door de boot te nemen vanuit de haven van Amed, Padangbai, Senur of Serangan. Het goedkoopst is om via je hostel een ticket te boeken waarbij je met de bus wordt opgehaald vanaf je accommodatie. Lees ook mijn blog over de Gili eilanden.

Gili eilanden Bali

4. Nusa Lembongan

Vanuit Nusa Lembongan kun je snorkeltours doen om met Reuzenmanta’s (Manta Rays) te zwemmen. En hóe! Ik had het geluk dat er één vlak naast mij opdook. Een licht beangstigende (want het gevaarte is 3 meter breed) maar onwijs indrukwekkende ervaring!

5. Amed

In Amed kun je zwemmen met dolfijnen.

6. Fietstour

Op Bali worden diverse fietstours aangeboden door dorpen en rijstvelden.

Lees ook over backpacken op de andere eilanden in Indonesië.

0

 likes / 16 Comments
Share this post:
 1. Sanne /

  Ik zou wel een paar dagen willen verblijven in Canggu, lijkt me een heerlijke relaxte plek. Surfen en strand. Klinkt me als muziek in de oren. 🙂

 2. Laura | Travelvibe /

  Die Gili eilanden… dat moet er toch ooit van komen?! Lekker schommelen boven zee en gewoon helemaal niets hoeven doen… alleen al daarom wil ik er heen 😉

 3. Kelly /

  Ik had eerlijk gezegd meer van Bali verwacht, maar wil toch een keer terug. Ik was er maar een week en vind dat Bali een tweede kans verdient. Toch nog een keer die kant op dus. Ubud en Munduk vond ik overigens wel erg leuk.

 4. Yvonne /

  Volgende zomer gaat het dan eindelijk gebeuren: ook wij gaan naar Bali. Ben heel benieuwd, juist naar de niet-highlights ook. Lijkt me mooi om de minder toeristische kant van het eiland te ontdekken.

 5. Jenny /

  Bali blijft een fijne bestemming. Ik hoop er volgend jaar weer heen te gaan!

 6. Jessica /

  Gek genoeg wordt Ubud inderdaad vaak het hoogtepunt van Bali genoemd, terwijl er zo veel andere prachtige, minder drukke plekjes op het eiland zijn. De volgende keer dat ik naar Bali ga wil ik zeker naar de Nusa eilanden, ziet er zo mooi uit! Krijg heimwee als ik over Bali lees <3

 7. Gabrielle /

  Ik vind bali ook geweldig. Helaas nog niet heel veel van gezien. Maar een goede reden om eens terug te gaan vooral Ubud trekt mij heel erg.

 8. Britte /

  Hahaha, je begint je artikel precies met het gevoel dat ik heb bij Bali! Maar ik moet zeggen dat er mooie tips tussen zitten 🙂

 9. Marcella Molenaar /

  Jaaa, Bali lijkt me zó heerlijk! Ik wil er graag eens rondreizen. Uiteraard ga ik jouw artikelen dan uitpluizen. Lijkt me zo tof!

 10. Sanne /

  Handig zo alle info over Bali bij elkaar! Ik zou graag eens naar Indonesie gaan!

 11. Elisa /

  Hier wordt ik heel blij van, wij zijn namelijk een reis naar Sumatra en Bali aan het plannen. Dan komen jouw tips goed van pas 🙂

 12. Diana /

  Ik denk dat vele plekken overspoeld worden door toeristen maar ik probeer er altijd wel doorheen te kijken en te genieten van al het mooi wat een land dan te bieden heeft. Bali staat wel hoog op mijn lijstje. Ben nu aan twijfelen tussen Filipijnen en Bali voor in 2018.

 13. Martin /

  Ik vond Bali heerlijk! Ondanks dat er wat meer toeristen waren vond ik Ubud heel relaxed! Gili air was ook super! Zo er zo naar terug willen….in combi dan met wat eilanden waar ik nog niet ben geweest natuurlijk 😀

 14. Carolien /

  Ik ben inderdaad sceptisch over Bali maar zoals overal zijn er altijd mooie plekken te vinden. Ook bij drukke bestemmingen. En ik snap dat het leuk voor backpackers is, die zitten er heel veel volgens mij

 15. Aniek /

  Die fietstours zouden natuurlijk écht iets voor mij zijn, maar het zwemmen met dolfijnen sla ik even over. De Gili eilanden lijken me ook prachtig!

 16. Henriette /

  Bali, hmmm na al die verhalen wil ik ook! tof dat je ook kan zwemmen met dolfijnen daar

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec