Backpacken Boedapest

Boedapest-header
Boedapest is één van mijn favoriete steden in Europa. Het is goedkoop, mooi, gezellig en dus de ultieme backpack bestemming!

Wat te doen in Boedapest

De reden dat ik naar Boedapest ging was voor het jaarlijkse Sziget Festival. Op een eiland middenin Boedapest gaat het muziekfestival een week lang dag en nacht door. Overdag kun je uitrusten van alle vermoeienissen in een badhuis. Dit zijn mijn favoriete dingen om te doen in Boedapest.

1. Een badhuis bezoeken

De badhuizen zijn wat mij betreft de grootste attractie van Boedapest. Daarnaast vind je in Boedapest nog diverse bezienswaardigheden zoals het Operahuis.

szechenyi-g
’s Avonds wordt Széchenyi Spa omgetoverd tot Sparty en kun je er feesten.

2. Touren met de Hop on Hop off bus

Je koopt een ticket voor twee dagen en dan mag je onbeperkt touren met deze bus. Via een koptelefoon kom je alles te weten over de stad. De bus stopt bij alle highlights.

2011-08-07 15.31.17

3. Shoppen in Boedapest

Praktische tips voor overnachtingen, eten&drinken, vervoer en shoppen in Boedapest vind je hier hier.

Vaci utca antique hostel budapest

4. Het Sziget festival bezoeken

Houd je van muziek? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het jaarlijkse Sziget Festival in augustus. In een week tijd komen 1000 muziekgroepen optreden, van allerlei verschillende stijlen. Je kunt kamperen op het eiland of ergens in Boedapest een appartement boeken.

Blogs over Boedapest

Boedapest wordt erg heet in de zomer, daarom adviseer ik om in het voor- of najaar naar Boedapest te gaan. De temperaturen zijn dan perfect voor sightseeing en een bezoek aan een badhuis. Deze blogs schreef ik over Boedapest:

Lees verder over de mooiste steden van Europa.