Backpacken op Maleisisch Borneo

Backpacken op Borneo. Hoe doe je dat en wat zijn de hoogtepunten? Je vindt alle informatie over backpacken op Borneo op deze pagina.

Backpacken op Borneo – De mooiste jungle van Azië

We maakten een prachtige backpack-reis door Borneo. We waren van plan om drie weken te gaan, maar uiteindelijk zijn we vijf weken gebleven. Borneo is, als je van natuur houdt, een waanzinnig mooi eiland en je raakt er niet uitgekeken.

Borneo’s bezienswaardigheden

Op Borneo vind je het mooiste regenwoud ter wereld: Onder andere in Danum Valley kun je van alles tegenkomen, zoals orang oetans, vogels en insecten in soorten en maten.

Orang oetans kun je ook spotten bij de Kinabatangan rivier, alhoewel je hier méér kans hebt op het zien van neusapen.
Nog een topper is snorkelen bij het eiland Sipadan, dat onderdeel uitmaakt van de koraaldriehoek. Het is één van de drie mooiste duik- en snorkelplekken ter wereld.

Tot slot moet je tijdens het backpacken op Borneo de pinnacles en de huizenhoge vleermuizengrot van Mulu national park zeker niet overslaan. Let in dit gebied ook op de kleine diertjes, want we kwamen hier waanzinnig mooie insecten tegen.

Verder kun je bezoeken:
Kuching: Apen en een cultureel centrum
Kota Kinabalu: De hoofdstad van de provincie Sabah

Backpacken Borneo – Reistips

Borneo is een fantastisch eiland en voor mensen met een avontuurlijke instelling is er ontzettend veel te zien en te doen. Het is ook nog eens redelijk makkelijk te bereizen per bus, boot of vliegtuig. Backpacken op Borneo is daarom helemaal niet zo moeilijk. Lees verder over reistips voor Borneo.

Geografie van Borneo

Borneo is opgedeeld in Sabah, Sarawak (beide Maleisisch), Kalimantan (Indonesisch) en Brunei. Na Groenland en Nieuw Guinea het grootste eiland ter wereld: 751.000 km2, oftewel: 18 keer zo groot als Nederland! In deze regio is het eiland uniek omdat het geen vulkanen of aardbevingen kent.

Borneo is rijk aan biodiversiteit en dat komt doordat het ooit aan het Australische continent vastgezeten heeft en tijdens de ijstijd verbonden is geweest met het Aziatische continent. De dieren en planten zijn toen ‘overgelopen’ en daarom heeft Borneo het beste van beide werelden. Wij bezochten de Maleisische provincies Sabah en Sarawak.

borneo-map-highlights

Beste reistijd om naar Borneo te gaan

In tropische landen moet je altijd rekening houden met de regentijd, want in die periode kun je bijna niet in de jungle komen omdat alles weggespoeld is. De regentijd op Borneo is van november tot maart. De droge periode op Borneo is van mei tot september.

Paklijst Backpacken Borneo

Wat moet je meenemen als je naar Borneo reist en wat laat je thuis? Hier vind je de Reis-paklijst voor tropische bestemmingen.

Overzicht artikelen over Borneo

Meer weten? Lees verder over backpacken in Azië.

Write A Comment