Backpacken Brazilië

Backpacken Brazilie-header
Backpacken in Brazilië. Hoe doe je dat en wat zijn de hoogtepunten? Je vindt alle informatie over backpacken in Brazilië op deze pagina.

Backpacken in Brazilië

We maakten een prachtige backpack-reis van vier weken door Brazilië. Ik dacht in die tijd veel te kunnen zien, maar pas als je er bent merk je wat een immens groot land het is. We hebben uiteindelijk alleen het onderste puntje bezocht en het was een waanzinnig mooie reis. Dit zijn mijn hoogtepunten en reistips voor een reis door Zuid-Brazilië.

Brazilië bezienswaardigheden

Een reis naar Brazilië begint natuurlijk in de wereldstad Rio de Janeiro. Ik had zoveel verhalen gehoord over de gevaren daar, dat ik met knikkende knieën op het vliegveld stond, maar dat bleek nergens voor nodig. Met een beetje gezond verstand ‘overleef’ je deze stad wel. Het is bovendien één van de allermooiste wereldsteden (zo niet dé allermooiste wereldstad) die ik gezien heb.
Hier hebben we oud en nieuw gevierd. Een spektakel zoals ik dat nergens in de wereld heb meegemaakt.

Rio de Janeiro Brazilie-uitgelicht

Selaron-uitgelicht Favelas-uitgelicht

De grootste reden voor mij om naar Brazilië te gaan waren de Igauzú watervallen. Samen met de Niagara watervallen in Canada en de Victoria watervallen in Afrika behoren ze tot de grootsten ter wereld. Zulk natuurgeweld móet je met eigen ogen van dichtbij gezien hebben. Wij zagen de watervallen vanaf de Argentijnse en de Braziliaanse kant èn vanuit de lucht!

Iguazu falls-uitgelicht Kolibries-Puerto-Iguazu-Brazilie-uitgelicht

In het mooie moerasgebied de Pantanal, bij Campo Grande, kun je boottochten maken om kaaimannen en jaguars te spotten. Spannend!

pantanal-uitgelicht

Vlakbij de Pantanal is ook Rio da Prata. Een kraakheldere rivier waarin je kunt snorkelen. Huh? Snorkelen in een rivier? Ja, het kan. Je komt er grote vissen tegen en het is een bijzondere ervaring.
Wil je goedkoop de Amazone bezoeken? In Brazilië zijn deze reizen duur, dus als backpacker kun je beter naar Bolivia.

Rio da prata-uitgelicht

Florianópolis is dé vakantiebestemming voor Brazilianen en het moge duidelijk zijn waarom: Prachtige stranden, ideale golven om op te surfen, bier, feesten en echte Braziliaanse gezelligheid.

Florianopolis-uitgelicht

Geografie Brazilië

In Brazilië heb je grofweg: Het Amazone regenwoud in het noorden, de moerassen in het westen en de kust.
Ter vergelijking: Australië past qua oppervlakte helemaal in Brazilië. Net als de natuur verschillen de culturen volledig van elkaar als je in het noorden of in het zuiden van het land bent. Wij hebben alleen het zuidelijke puntje bezocht.

brazilie map

Backpacken Brazilië – Reistips

Omdat Brazilië zo groot is, kom je er niet onderuit om lange busreizen te maken of om delen per vliegtuig af te leggen. Wij hebben gevlogen tussen Rio de Janeiro, Campo Grande, Iguazu en Florianópolis. De binnenlandse vluchten zijn goedkoop te boeken via de websites van TAM en GOL airlines.

Paklijst Backpacken Brazilië

Wat moet je meenemen als je naar Brazilië reist en wat laat je thuis? Hier vind je de paklijst voor tropische bestemmingen.

Andere websites over Brazilië

Landenwebsite met veel informatie en heerlijke Braziliaanse gerechten: Brazilie.co

Meer informatie over backpacken in Zuid Amerika vind je hier of ga naar Backpacken voor Beginners.

Write A Comment