Mijn backpack reis door Colombia duurde 10 weken. Ik heb in die tijd zo’n beetje alle uithoeken van dit prachtige land gezien. Van eilanden tot bossen en bergen, diverse culturen en uitbundige feesten: Colombia biedt het allemaal!

Als je gaat backpacken in Colombia dan heb je in principe niet veel voorbereiding nodig. Met een Lonely Planet in de hand en een hotelboekingsapp op je telefoon kom je een heel eind! Het busvervoer in Colombia is goed, alhoewel je soms liever in het vliegtuig stapt (sneller en minder kans om wagenziek te worden). De bevolking in Colombia is ontzettend gastvrij en behulpzaam, dus je zult er zéker een top tijd hebben!

Bogotá

Mijn reis door Colombia begon in de miljoenenstad Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Als je in Bogotá weet waar je naartoe wilt, dan kun je er een hele leuke tijd hebben. Verblijf bijvoorbeeld in de kunstenaarswijk La Candelaría en breng overdag een bezoek aan het Goudmuseum of beklim de Monserrate voor een grandioos uitzicht over Bogotá.

Rio Claro Nature Reserve

Vanuit Bogotá nam ik de bus naar Rio Claro nature reserve. Het is een mooie groene vallei tussen Bogotá en Medellín met een activiteitencentrum middenin de jungle. Je kunt er bijvoorbeeld caven, raften, hiken, klimmen en ziplinen. Een prachtig gebied en absoluut een tussenstop waard als je gaat backpacken in Colombia!

Guatapé, Colombia

Vanuit Rio Claro ging ik met de bus naar Guatapé, het mooiste dorp van Colombia. Hier worden de huizen met felle kleuren beschilderd. De onderste helft van de gebouwen zijn beeldhouwwerkjes waarop te zien is wie in het huis woont en welk beroep er uitgeoefend wordt. Veel mensen bezoeken Guatapé door middel van een dagtocht vanuit Medellín, maar ik verbleef en wel drie nachten omdat ik zo genoot van de sfeer in het dorp.

Guatape uitzicht acco

Medellín

Verderop ligt Medellín, de tech-hoofdstad van Colombia. De stad is heel modern, mede dankzij investeringen van de (inmiddels overleden) drugsbaron Pablo Escobar. De stad heeft bijvoorbeeld een metrosysteem en kabelbanen om de buitenwijken bereikbaar te maken, er zijn hippe cafétjes en een rijk uitgaansleven en er zijn veel (buitenlandse) start-ups gevestigd. Medellín wordt dan ook niet voor niets het Silicon Valley van Zuid Amerika genoemd.

Medellín metro, mirreopreis

Waspalmen en koffieplantages in Salento

Salento is een bergdorp middenin de koffie-regio van Colombia. Je kunt hier te paard naar een koffieplantage, waar je een rondleiding kunt volgen en alles te weten komt over hoe Colombiaanse koffie wordt verbouwd.

Salento Colombia uitgelicht 304

In Salento vind je ook Valle de Cocora, een vallei die bekendstaat vanwege de eeuwenoude waspalmen, palmbomen van 45 tot 60 meter hoog die uniek zijn in de wereld en bovendien met uitsterven zijn bedreigd. Je kunt de route te voet, per mountainbike of te paard afleggen.

Salento Colombia waspalmen 001

Als je gaat backpacken in Colombia dan mag je Salento en de vallei vol met waspalmen zéker niet overslaan!

Boek een reis

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Colombia
Bol.com – vind de ultieme reisgids voor Colombia
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – wat neem je mee?
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
Baja Bikes – een fiets huren of een fietstour in Bogotá

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment