Backpacken in Costa Rica

Backpacken in Costa Rica. Hoe doe je dat en wat zijn de hoogtepunten? Je vindt alle informatie over backpacken in Costa Rica op deze pagina.

Zie ook: Backpacken voor beginners.

Tijdens mijn allereerste backpackreis in 2005 ging ik naar Costa Rica en van daaruit reisde ik door naar Nicaragua, Honduras, Guatemala en Mexico. Ik vond Costa Rica een makkelijk land om te beginnen en bovendien kon ik er een talencursus Spaans volgen in de Orosí vallei.

In Costa Rica begon dus mijn allereerste backpack avontuur. Ik was 18 jaar en ik verbleef er zes weken. Het is een prettig land om rond te reizen, het heeft veel natuur, bijna iedereen spreekt er Engels en omdat het net zo groot is als Nederland is alles goed te bereiken per bus of per boot.

Highlights Costa Rica

Costa Rica is een groen land, daarom heet het ‘rijke kust’. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in één van de vele nationale parken. Enkele highlights zijn:

Vulkaan Poás
Ziplinen in La Fortuna
Manuel Antonio N.P.
Tortuguero N.P.
Puerto Viejo
Corcovado N.P.

Feestdagen in Costa Rica

Met kerst kom je in Costa Rica in een sneeuwgevecht terecht. Huh? Yep.. Van papiersnippers maken ze nepsneeuw en dat betekent een gevecht voor jong en oud op straat waar iedereen de grootste lol in heeft. Hier moet je bij zijn! Vooral in de hoofdstad San José.

Hostels in Costa Rica

De backpackers-hostels in Costa Rica zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Ik neem zelf altijd een Lonely Planet mee om hostels uit te zoeken, maar je kunt met wifi ook gebruik maken van de Booking.com app. Dit zijn mijn favoriete hostels in Costa Rica:

Rocking J’s in Puerto Viejo

Rocking J’s is gemaakt voor en door backpackers. Alles is versierd met graffiti en mozaïek-steentjes. Hier kom je niet voor een goede nachtrust maar voor een feestje. Je slaapt in een hut, hangmat of tent en bent binnen een paar meter op het strand. Dit was precies wat ik nodig had voor een fantastisch Oud & Nieuw feest in Costa Rica!

Vervoer

Per bus zijn alle uithoeken van Costa Rica goed te bereiken. Het land is ongeveer even groot als Nederland, dus lang hoef je niet in de bus te zitten. Ga je naar Tortuguero national park? Dan leg je het laatste stuk af per boot.

Beste reistijd Costa Rica

In tropische landen moet je altijd rekening houden met de regentijd.
De droge tijd in Costa Rica is van december tot en met april.

Paklijst Zuid Amerika

Wat moet je meenemen als je gaat backpacken in Costa Rica en wat laat je thuis? Dat verschilt natuurlijk een beetje per land. Hier vind je een Reis-paklijst voor tropische landen.

Wat kost backpacken in Costa Rica?

Als je in goedkope hostels slaapt en je gaat ook niet al te luxe uit eten, dan is backpacken in Costa Rica niet duur. In 2005 kwam ik gemiddeld op de volgende kosten:

Vliegticket: ±700 euro
Uitgaven ter plaatse: ±25 euro per dag

Blogs over Costa Rica