Backpacken in Honduras? Doen! Honduras bestaan voor het overgrote deel uit jungle. Naast de kust vind je sprookjesachtige eilanden. Dit zijn de highlights van mijn backpack reis naar Honduras.
Lees ook: Backpacken in Centraal- en Zuid Amerika.

Backpacken Honduras – highlight #3: Waterval Pulhapanzak

Pulhapanzak is de grootste waterval van Honduras. Je merkt pas hoe overweldigend het water is zodra je eronder staat. Hier kun je ook nog eens allerlei activiteiten doen zoals ziplinen en tuben. Alles voor een actieve vakantie!

Backpacken Honduras – highlight #2: De Maya-ruïnes van Copán

In Copán vind je de mooiste Maya-ruïnes van Honduras. Ze liggen middenin de jungle, net als de tempels van Palenque in Mexico. Er is nog veel bewaard gebleven zoals tempels en beeldjes. Binnen in het museum is een kleurrijke replica gemaakt van één van de tempels.

Backpacken Honduras – highlight #1: Utila

Utila is een van de fijnste tropische eilandjes waar ik geweest ben. De sfeer is er relaxed, maar er is veel te doen: Duiken, snorkelen en feesten. Het echte vakantie-gevoel! Op een dag gingen we op excursie naar een klein verlaten eilandje. We hadden hangmatten, snorkels, eten, drinken en muziek mee.. Wat wil je nog meer?

Vanuit Utila kun je een boottochtje maken naar Pigeon Cay. Het is een onbewoond eiland waar je mooi kunt snorkelen en lekker kunt chillen. Wat een paradijs!

De koraalriffen van Honduras zijn prachtig: Je vindt er alle kleuren van de regenboog. Ik had het gevoel dat ik in de kleine zeemeermin terecht was gekomen, vooral toen we vlak voor ons hostel een klein geel zeepaardje zagen! Echt een hoogtepunt van mijn vakantie.

Als je geluk hebt kun je hier snorkelen of duiken met walvishaaien. Walvishaaien kunnen wel 12 meter lang worden! Dit staat echt hoog op mijn bucketlist, maar helaas heb ik ze niet gezien. Maart tot september is in Honduras de beste tijd om ze te spotten.

Lees verder: Backpacken in Centraal- en Zuid Amerika.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

Write A Comment