Vier weken lang reisde ik door Indonesië. Die reis begon op de Gili eilanden en ik reisde vervolgens door naar Lombok, Bali en Java. Ik surfte er op helderblauw water, snorkelde met manta rays en ik beklom rokende vulkanen. Iedere dag werd afgesloten met een spectaculaire zonsondergang. Welkom in Indonesië!

Ga je voor het eerst backpacken? Lees dan het blog Backpacken voor Beginners.

Backpacken op de Gili Eilanden

Paradijselijker dan de Gili eilanden kun je het niet krijgen. Elk van de drie eilanden heeft een eigen karakter. Ga je feesten, relaxen of voor een stelletjesvakantie? De Gili eilanden zijn de place to be!

backpacken-gili-eilanden-uitgelicht

Backpacken op Lombok

Lombok is het buureiland van Bali maar de twee zijn verschillend als dag en nacht. Bali is Hindoeïstisch, Lombok is Islamitisch. Bali is druk, Lombok is de rust zelve. Hier kun je surfen, een waterval bezoeken en ervaar je het echte Indonesische leven. Klik hier voor het reisverslag.

backpacken-lombok-uitgelicht

Backpacken op Bali

Bali is mijn grote liefde en ik zou hier dolgraag nog eens naar terug willen gaan. Ja, het is er hartstikke druk met inwoners én toeristen, maar nee, dat doet niets af aan een geweldige ervaring. Hier vind je hindoeïstische tempels en werkelijk óveral kleine bloemrijke offertjes. Hier vind je rijstvelden, watervallen, een vulkaan.. Je kunt er surfen en op een scootertje rijden. Dit is vrijheid ten top. Lees meer over backpacken op Bali.

backpacken-bali-uitgelicht

Backpacken op Java

Op Java bezocht ik de spectaculaire Ijen vulkaan en ook de Bromo vulkaan. De Ijen stoot zwavel uit en op sommige plekken staat dit in brand. Met een nachtelijke tour kun je in de krater van de Ijen komen en zie je blauwe vlammen uit de vulkaan komen. Spectaculair!

Ook fantastisch is een bezoek aan Yogyakarta, waarvandaan je tours kunt doen naar onder andere de indrukwekkende Borobodur en de Prambanan tempel.

Vlucht naar Lombok

Met Turkish Airlines vloog ik via Istanbul naar Kuala Lumpur, waar ik de Twin Towers bezocht. Een dag later vloog ik met AirAsia naar Lombok, waar ik andere backpackers ontmoette die met me mee reisden naar de Gili eilanden. Ik schreef een reisverslag van de lange vlucht naar Azië.

Bali zonsondergang
Petrona twin towers Kuala Lumpur

5x Typisch Aziatisch

5 Dingen die ik was vergeten over Zuid-Oost Azië, maar die heel erg typisch zijn voor dit continent: Durians, starende mannen en low-coast airlines.

No durians please

Paklijst Indonesië

Ga je backpacken, dan is het altijd fijn om zo weinig mogelijk mee te nemen en je backpack zo lichtgewicht mogelijk te houden. Hier vind je mijn lichtgewicht paklijst voor tropische bestemmingen.

Paklijst backpacken in de tropen

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

Reisroute door Indonesië

Jenny stelde op haar blog een mooie reisroute door Indonesië voor je samen.

Wat kost reizen in Indonesië?

Rani legt het op haar blog uit: Wat kost 3 maanden backpacken in Indonesië?

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren