Backpacken in Myanmar is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden. Ik was er in 2010, tijdens de verkiezingstijd. Het waren bijzondere verkiezingen waarbij het militaire regime, de dictatuur in Myanmar, plaatsmaakte voor een democratische regering.
Destijds was het niet geschikt voor de beginnende backpacker en hoe het nu is kan ik niet precies zeggen. Daarom geef ik hier alleen een overzicht van de highlights bij een bezoek aan Myanmar.

Myanmar bezienswaardigheden

Mijn rondreis van drie weken begon in de hoofdstad Yangon, waar ik naartoe was gevlogen vanuit Bangkok. Bij de douane ging alles vrij soepel en per taxi werden we (een groepje backpackers) naar het hotel gebracht. Ik reisde rond met behulp van de Lonely Planet.
Mijn tweede stop was het magische Inle meer, koningsstad Mandalay, de tempels van Bagan en tot slot de kustplaats Ngwesaung.

De Tempels van Bagan

In de 11de eeuw werd Myanmar boeddhistisch en toen begon iedereen als een gek tempels te bouwen. Dat brengt volgens hen geluk. Met als resultaat? Een adembenemende vlakte met 4400 Boeddhistische tempels in Bagan.
Lees verder.

Het Inle meer

Tijdens een driedaagse trekkingstocht door een heuvelachtig landschap bij het Inle meer leer ik de cultuur van Myanmar een beetje beter kennen. Ik logeer samen met twee andere reizigers en de gids bij een familie die van alles verbouwt: Rijst, wortels, kool, tomaten, kruiden.. Het ziet er vredig uit en alhoewel de familie zeven dagen per week werkt, lijkt het alsof ze een goed bestaan leiden.
Lees verder.

Paklijst voor Myanmar

Wat moet je meenemen als je naar Azië reist en wat laat je thuis? Per land verschilt dit een beetje, maar hier is een algemene Paklijst voor tropische bestemmingen.

Meer informatie over backpacken in Azië vind je hier.

The following two tabs change content below.
Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment