Myanmar is de laatste jaren steeds toegankelijker geworden voor backpackers. Dit is een overzicht van de highlights bij een bezoek aan Myanmar.

Aankomst in Myanmar

Mijn rondreis van drie weken begon in de voormalige hoofdstad Yangon, waar ik naartoe was gevlogen vanuit Bangkok. Bij de douane ging alles vrij soepel en per taxi werden we (een groepje backpackers) naar het hotel gebracht. Ik reisde rond aan de hand van tips in de Lonely Planet, die niet altijd up-to-date bleek.

In Yangon bezocht ik de prachtige met goud bedekte Shwedagon pagode. Daarna reisde ik door naar het magische Inle meer, koningsstad Mandalay, de tempels van Bagan en tot slot de kustplaats Ngwesaung.

Yangon en de Shwedagon pagode

De Tempels van Bagan

In de 11de eeuw werd Myanmar boeddhistisch en toen begon iedereen als een gek tempels te bouwen. Dat brengt volgens hen geluk. Met als resultaat? Een adembenemende vlakte met 4400 Boeddhistische tempels in Bagan.

Lees verder over Bagan, Myanmar. Een veld met 4400 tempels..

Het Inle meer

Tijdens een driedaagse trekkingstocht door een heuvelachtig landschap bij het Inle meer leer ik de cultuur van Myanmar een beetje beter kennen. Ik logeer samen met twee andere reizigers en de gids bij een familie die van alles verbouwt: Rijst, wortels, kool, tomaten, kruiden.. Het ziet er vredig uit en alhoewel de familie zeven dagen per week werkt, lijkt het alsof ze een goed bestaan leiden.

Inle Meer Myanmar
Lees verder over het Inle meer in Myanmar.

Dictatuur in Myanmar

Ik bezocht Myanmar in 2010, tijdens de verkiezingstijd waarin Aung San Su Kyi werd verkozen tot president. Het waren bijzondere verkiezingen waarbij het militaire regime, de dictatuur in Myanmar, plaatsmaakte voor een ‘democratische’ regering. Ik zet het woord democratisch expres tussen aanhalingstekens, want het land heeft nog een lange weg te gaan. Het was een heftige tijd voor mij als backpacker om in Myanmar te zijn. Je leest er alles over in onderstaande blogs:

Het goud van Myanmar: Gevangen in je eigen land
Verkiezingen in Myanmar [2010]
Dictatuur in Myanmar van 1962 tot 2011

Paklijst voor Myanmar

Wat moet je meenemen als je naar Azië reist en wat laat je thuis? Per land verschilt dit een beetje, maar hier is een algemene Paklijst voor tropische bestemmingen.

Paklijst backpacken in de tropen

Lees verder over backpacken in Azië.

Boek deze reis!

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Paklijst – voor al je reisspullen
Agoda – vind de leukste hotels
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment