Als je naar Boedapest gaat dan moet je beslist een bezoekje brengen aan één van de vele mooie badhuizen. Elk badhuis in Boedapest heeft diverse baden, sauna’s en massageruimtes. In de meeste badhuizen is badkleding verplicht. Dit zijn de drie mooiste badhuizen van Boedapest.

Top 5 Badhuizen Boedapest

Boedapest heeft 118 bronnen die samen 70 miljoen(!) liter water per dag produceren. De temperatuur van het water is tussen de 21 en de 78 graden celsius. De Romeinen bouwden hier al badhuizen, maar het fenomeen ging pas echt leven toen de Turken in de 16e eeuw deze regio bezetten. Er zijn vandaag de dag 15 thermale baden in Boedapest. Dit zijn mijn drie favoriete baden in Boedapest:

1. Széchenyi Spa

Szechenyi Spa Boedapest

Het Széchenyi badhuis is mijn absolute favoriet in Boedapest. Op de binnenplaats van dit oude kuuroord zijn twee grote baden en in de muren vind je sauna’s en massagekamers. Eéns per maand wordt hier een enorm feest gegeven: De Sparty, een zwembadfeest met dj’s, acrobaten en een enorme lichtshow. Kijk voor meer informatie op de website van Szechenyi Spa.

Sparty in het Széchenyi badhuis
Voor een feest in een badhuis ben je in Szechenyi spa aan het juiste adres. Say what?! De Sparty begon als een feestje om het jaarlijkse Sziget Festival in te luiden, maar al snel werd dit ‘opwarmfeestje ‘ razend populair. Tijdens de Sparty geniet je in dit badhuis van een spektakel met dj’s, lichteffecten en acrobaten die boven het water hangen. Een feest dat tot in de kleine uurtjes doorgaat en je dus zeker niet mag missen bij een bezoek aan Boedapest.

Tickets kun je kopen aan de deur. Meer informatie vind je op de website: Badhuis Széchenyi Spa.

2. Gellért Spa

Gellert spa
Het Gellért badhuis is gedecoreerd in Art Nouveau stijl. Het badhuis ziet er supermooi uit en het is ook heel groot: Er zijn diverse baden met verschillende temperaturen, zowel binnen als buiten. Er is zelf een golfslagbad! Bovenop (buiten) zijn heerlijke sauna’s en er is een ligweide. Je kunt in dit badhuis ook een massage krijgen. Leef je uit!
Informatie en prijzen: Gellért spa.

Lees ook over de bezienswaardigheden in Boedapest.

3. Rudas badhuis Budapest

Rudas

Rudas fürdő is pas geleden gerenoveerd. Binnen zijn talloze baden en sauna’s. Op de dag dat wij er waren was het er heel gemoedelijk en er zijn voldoende baden om je een hele dag mee te vermaken. Een naaktgedeelte is op bepaalde dagen open voor mannen en op andere dagen voor vrouwen.

Het letterlijke hoogtepunt van Rudas is het bubbelbad op het dak, waarvandaan je prachtig uitzicht hebt over de rivier de Donau en op de mooiste bruggen van Boedapest. Daarom is dit badhuis Boedapest zeker een bezoekje waard!

Informatie en prijzen: Rudas Fürdö.

4. Kiraly spa

Het Kiraly badhuis is maar heel klein. Het hoogtepunt is het grote achthoekige bad in het midden. Daaromheen zijn nog een paar kleine sauna’s en ligbedden. Wie rust zoekt, kan terecht in Kiraly Spa. Vooral na een bezoekje aan het Sziget festival kun je hier goed bijkomen.

Website: Kiraly bath.

5. Lukacs bath

In het Lukacs badhuis is zo groot, dat het een doolhof voor ons was en wij er altijd de weg kwijt waren in het enorme gangenstelsel. De baden bevinden zich in het midden van die gangenstelsels. Er zijn drie hele grote openluchtbaden met een stroomversnelling, bubbelbaden en watermassage-stralen.

Binnenin het gebouw zijn de kleedkamers, maar ook baden en massageruimtes. En als je goed zoekt, dan vind je achterin het badhuis nog een heel scala aan hete en koude baden en sauna’s. Dit badhuis is enorm, dus trek hier maar de hele dag voor uit.

Website: St. Lukacs badhuis.

Conclusie

Ik heb nog niet eens alle badhuizen van Boedapest kunnen beschrijven, want het zijn er zó veel!! Dit waren wel mijn absolute favorieten en dan vooral Gellért en Széchenyi spa, maar deze zijn wel erg populair dus zoek je meer rust, breng dan vooral eens een bezoekje aan één van de andere badhuizen.

Nog een laatste tip: Ga je naar het Sziget Festival? Bij je citypass krijg je een bezoekje aan een badhuis gratis!

Lees mijn beste tips voor Boedpest in het blog Boedapest tips.

Bekijk meer leuke stedentrips en een handige paklijst voor een stedentrip op de pagina met de leukste stedentrips in Europa!

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

(Visited 4.864 times, 167 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Write A Comment