Als je naar Boedapest gaat dan moet je beslist een bezoekje brengen aan één van de vele mooie badhuizen. Er zijn diverse baden, sauna’s en massageruimtes. In de meeste badhuizen is badkleding verplicht. Dit zijn de drie mooiste badhuizen van Boedapest.
Lees meer over de bezienswaardigheden in Boedapest.

Top 3 Badhuizen Boedapest

Boedapest heeft 118 bronnen die samen 70 miljoen(!) liter water per dag produceren. De temperatuur van het water is tussen de 21 en de 78 graden celsius. Say what?! De Romeinen bouwden hier al badhuizen, maar het fenomeen ging pas echt leven toen de Turken in de 16e eeuw de regio bezetten. Er zijn vandaag de dag 15 thermale baden in Boedapest. Dit zijn mijn drie favoriete baden:

1. Szechenyi Spa

Szechenyi Spa Boedapest

Szechenyi Spa is mijn absolute favoriet in Boedapest. Op de binnenplaats van dit oude kuuroord zijn twee grote baden en in de muren vind je sauna’s en massagekamers. Eéns per maand wordt hier een enorm feest gegeven: De Sparty, een zwembadfeest met dj’s, acrobaten en een enorme lichtshow.

Sparty
Een feest in een Badhuis. Say what?! De Sparty begon als een feestje om het jaarlijkse Sziget Festival in te luiden, maar al snel werd dit razend populair. Tijdens de Sparty geniet je in dit badhuis van een spektakel aan muziek, lichteffecten en acrobaten die boven het water hangen. Een feest dat tot in de kleine uurtjes doorgaat en je dus zeker niet mag missen bij een bezoek aan Boedapest.

Meer informatie: Badhuis Széchenyi Spa in Boedapest.

2. Gellért Spa

Gellert spa
Een badhuis in Art Nouveau stijl. Het ziet er supermooi uit en het is ook heel groot: Er zijn diverse baden met verschillende temperaturen, zowel binnen als buiten. Er zijn heerlijke sauna’s en je kunt er een massage nemen. Leef je uit!
Informatie en prijzen

3. Rudas Furdo Budapest

Rudas
Rudas fürdő is pas geleden gerenoveerd. Het badhuis heeft een openluchtbad met uitzicht op de Donau en de mooiste bruggen van Boedapest. Binnen zijn baden en talloze sauna’s. Een naaktgedeelte is op bepaalde dagen open voor mannen en op andere dagen voor vrouwen.
Vanwege de vele sauna’s en het mooie bad bovenop is dit badhuis zeker een bezoekje waard!
Informatie en prijzen

Lees mijn beste Boedapest tips.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

1 Comment

Write A Comment