13
sep-2015

header-reizen
Ik maak graag reisvideo’s en doe dan ook graag inspiratie op door het bekijken van anderen. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van een GoPro / actiecamera. Een klein, lichtgewicht camera’tje met goede beeldkwaliteit. Zelf doe ik dat tegenwoordig ook, maar een video zoals deze (waarschijnlijk gefilmd met spiegelreflex) springt er dan toch weer met kop en schouders bovenuit:

De beste reisvideo van 2014

A handful of Myanmar van Berta upe Tilmantaitė oo Vimeo.

Meer informatie en tips naar aanleiding van mijn backpack-avontuur in Myanmar vind je hier.

1

 likes / 8 Comments
Share this post:
 1. Sandra /

  Mooooie video inderdaad! Ik hou sowieso van videos die de sfeer van een land of bestemming goed vast leggen. Ik film zelf met een GoPro, maar ben daar niet altijd zo tevreden over. Met name het missen van de beeldstabilisatie vind ik jammer. Maar daarnaast film ik ook veel met een compactcamera, die kan net zoveel als een DSLR (deze specifieke camera dan haha).

  • Mirre /

   @Sandra: Helemaal mee eens! De beeldkwaliteit is prima, maar je moet hem wel altijd op statief zetten (ik gebruik zelf een gorillapod, super handig) en de mogelijkheden qua belichting ed zijn beperkt. Welke compactcamera gebruik je?

 2. Danny | Reizen & Reistips /

  Hele mooie video inderdaad, erg goed gedaan. Zelf maak ik dergelijke video’s echt nooit, omdat ik andere mensen gewoon vrijwel nooit film. Daarnaast houd ik me op vakanties bezig met foto’s omdat mijn vriendin niet overweg kan met de spiegelreflex. Met het filmen kan ze ook nog flink wat leren, maar ik kan nou eenmaal niet en foto’s maken en filmen… Dan kan ik zelf nergens meer van genieten 🙂

  • Mirre /

   @Danny: Het is soms lastig om de balans te vinden tussen vastleggen en genieten. Een reisgenoot beleefde Tanzania 4 weken lang door de lens. Erg zonde leek me dat, maar hij heeft in ieder geval wel een leuk aandenken 😉

 3. Naomi /

  Wauw, wat een mooie reis video is dat! Ik film zelf met zowel met Nikon als met een GoPro. Sinds ik zo’n floating handgrip heb gekocht is mijn GoPro beeld héél wat stabieler, dus ik begin er serieus tevreden over zijn, al is het beeld van m’n Nikon nog altijd niet te overtreffen!

  • Mirre /

   @Naomi: Zo’n floating handgrip is wel een goede tip!

 4. Marcel /

  Volgens mij zitten hier een paar goede elementen in die de meesten van ons niet beheersen:
  – uitdagende muziek. Dat kan je alleen doen als je dat heel goed weet te mixen met de beelden. Lichte popmuziek achter je film zetten is een stuk veiliger.
  – Versnellen en vertragen op exact het goede moment. Daardoor wordt het allemaal net even spannender.
  – En natuurlijk de beelden. Die shots van bovenaf of de shots van zo’n man met een petje die naar de regen kijkt, zijn gewoon erg goed. De scherptediepte helpt, maar veel shots zijn ook gewoon met minder diepte. Het filmen van al die mensen is ook iets wat je moet durven. Ik denk dat veel travelbloggers het toch houden bij landschappen, jezelf en je familie en close-up objecten

  • Mirre /

   Mooi gesproken en helemaal mee eens. Close ups maken is iets wat je moet durven en dat heeft deze filmmaker heel goed gedaan. Hier kunnen wij nog wat van leren!

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec