Boedapest is net een openluchtmuseum. Rondom de Donau in Boedapest vind je talloze koninklijke gebouwen van oogverblindende schoonheid. Het paleis, het parlementsgebouw en de vele badhuizen maken Boedapest de ultieme bestemming voor een stedentrip.

1. Het parlementsgebouw

Boedapest 009 Boedapest 006

Boedapest heeft een koninklijke uitstraling. Vanaf de brede Donau-rivier die midden door de stad stroomt, kun je zien waarom: De majestueuze gebouwen die uitkijken over het water maken diepe indruk op iedere voorbijganger. Deze stad is net een openluchtmuseum! Om dit opvallende gebouw kun je niet heen. Het parlementsgebouw is ook van binnen heel erg mooi.

2. Het koninklijk paleis en het vissersbastion

Budapest castle2

Deze foto van het vissersbastion spreekt voor zich; dit is gewoon een sprookje uit Duizend-en-één-nacht! Hij staat op de burchtheuvel met daarop het koninklijk paleis, dus deze twee kun je mooi combineren.

Boedapest 008 Boedapest 001

3. Het opera-gebouw

Opera house Budapest
De Opera werd gebouwd toen Boedapest geregeerd werd door de Oostenrijkse vorst Franz Joseph. De architect kreeg de opdracht om een opera-gebouw te maken, maar het mocht niet groter zijn dan het opera-gebouw in Wenen. Het verhaal gaat dat de Oostenrijkse keizer op bezoek kwam om het gebouw te bekijken en geërgerd zei: “Het is niet groter dan dat van Wenen, maar wel mooier.”

Overige bezienswaardigheden

Boedapest 007 Boedapest 002

Boedapest zit nog vol met andere verrassingen, zoals diverse badhuizen het heldenplein. De beste manier om ze allemaal te zien is met de rode Hop on-Hop off bus. In deze open dubbeldekker krijg je via een koptelefoon informatie over de stad en je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Ook kun je met het ticket voor de Hop on, Hop off bus gebruik maken van de boot – en dat is helemáál een aanrader!

Lees verder over Boedapest

De leukste activiteiten in Boedapest.
Handige tips voor uitgaan, shoppen en overnachten in Boedapest.
De leukste badhuizen van Boedapest.

Meer informatie en tips naar aanleiding van onze jaarlijkse reis naar Boedapest vind je hier.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

2 Comments

  1. o ik zie al dat we nog heel veel moeten zien van boedapest dat we nog hebben overgeslagen. De spas zijn we niet aan toegekomen maar wil ik zeker volgende keer bekijken en beleven! O en ons werd verteld dat de markthal, die weliswaar op een treinstation lijkt dit echt nooit geweest is maar altijd als Markthal heeft gefungeerd… 🙂

    • Mirre Reply

      Je hebt helemaal gelijk, ik ga het direct aanpassen! En ja, ik verbaas me er ook over dat er Boedapest steeds weer iets nieuws te ontdekken is. Het blijft een fantastische stad!

Write A Comment