Bijna jaarlijks gaan we naar het Sziget festival in Boedapest. Niet alleen het festival, maar vooral de stad maakt het de moeite waard om daar elk jaar weer naartoe te gaan. Met de mooie oude gebouwen en vele badhuizen is Boedapest een lust voor het oog en kun je er aan het einde van de dag heerlijk ontspannen.


Boedapest heeft een koninklijke uitstraling. Vanaf de brede Donau-rivier die midden door de stad stroomt, kun je zien waarom: De majestueuze gebouwen die uitkijken over het water maken diepe indruk op iedere voorbijganger. Deze stad is net een openluchtmuseum!

1. Het parlementsgebouw

Boedapest 009 Boedapest 006

Om dit opvallende gebouw kun je haast niet heen. Dit parlementsgebouw is ook van binnen erg mooi.

2. Het koninklijk paleis en het vissersbastion

Budapest castle2

Deze foto van het vissersbastion spreekt voor zich; dit is gewoon een sprookje uit Duizend-en-één-nacht! Hij staat op de burchtheuvel, dus deze kun je mooi combineren met het koninklijk paleis.

Boedapest 008 Boedapest 001

3. Het opera-gebouw

Opera house Budapest
Deze opera werd gebouwd toen Boedapest geregeerd werd door de Oostenrijkse vorst Franz Joseph. De architect kreeg de opdracht om een opera-gebouw te maken, maar het mocht niet groter zijn dan het opera-gebouw in Wenen. Het verhaal gaat dat de Oostenrijkse keizer op bezoek kwam om het gebouw te bekijken en geërgerd zei: “Het is niet groter dan dat van Wenen, maar wel mooier.”

Boedapest 007 Boedapest 002

Boedapest zit nog vol met andere verrassingen, zoals het heldenplein. De beste manier om ze allemaal te zien is met de rode Hop on-Hop off bus. In deze open dubbeldekker krijg je via een koptelefoon informatie over de stad en je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Ook kun je met hetzelfde ticket gebruik maken van de boot – en dat is helemáál een aanrader!

Badhuizen

Even lekker tot rust komen doe je in één van de badhuizen in Boedapest. Hier vind je mijn top 3.

Meer informatie en tips naar aanleiding van onze jaarlijkse reis naar Boedapest vind je hier.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

2 Comments

  1. o ik zie al dat we nog heel veel moeten zien van boedapest dat we nog hebben overgeslagen. De spas zijn we niet aan toegekomen maar wil ik zeker volgende keer bekijken en beleven! O en ons werd verteld dat de markthal, die weliswaar op een treinstation lijkt dit echt nooit geweest is maar altijd als Markthal heeft gefungeerd… 🙂

  2. Mirre

    Je hebt helemaal gelijk, ik ga het direct aanpassen! En ja, ik verbaas me er ook over dat er Boedapest steeds weer iets nieuws te ontdekken is. Het blijft een fantastische stad!

Write A Comment