Voor een heerlijke vakantie zit je op het Griekse eiland Kreta helemaal goed! Je vindt er diverse mooie stranden, leuke dorpjes en indrukwekkende natuur. Een top bestemming voor iedereen die van het typische Griekse leven houdt! Wij selecteerden 5 leuke bezienswaardigheden die je echt niet mag overslaan tijdens jouw vakantie op Kreta.

1. Chania

Chania is na Heraklion de grootste stad van Kreta. De oude binnenstad, met de bijbehorende Venetiaanse haven, is één van de sfeervolste plekken van het eiland. Je vindt er talloze smalle straatjes, mooie Venetiaanse huizen, taverna’s en leuke winkeltjes waar je lokale producten kunt kopen. Wat wil je nog meer tijdens je vakantie in Griekenland?

2. De Samariakloof

Ben je toe aan een actief uitstapje? Breng dan een bezoek aan de Samariakloof. Dit is de smalste kloof ter wereld en heeft een lengte van ongeveer 16 kilometer. Je kunt hier een wandeltocht door de prachtige natuur maken die je gemiddeld in vier tot zes uur aflegt. Vergeet dus niet om je wandelschoenen in te pakken!

3. Knossos

In Knossos, vlakbij de hoofdstad van Kreta, vind je een van de bekendste opgravingen ter wereld. Deze opgravingen hebben veel betekend voor de hedendaagse kennis over de Minoïsche beschaving. Tegenwoordig is het een van de meest geboekte excursies op het eiland.

4. Chersonissos

Chersonissos is een populaire badplaats en vooral erg geliefd onder jongeren vanwege de vele discotheken en bars die je hier vindt. Maar er valt nog meer te beleven! Boek een jeepsafari en ga op avontuur in de natuur op Kreta, en kijk uit over de grillige kustlijn van Chersonissos. Ga je liever voor wat rustigers? Vanuit de haven vertrekt er dagelijks een boot naar Chrissi island. Rol je handdoek uit op Golden Beach en krijg het gevoel alsof je op de Caribbean bent.

5. Rethymnon

Rethymnon is een van de bekendste badplaatsen op Kreta. Met tientallen historische bezienswaardigheden, een heerlijk zandstrand en het grote aanbod aan restaurants kan je dit stadje echt niet overslaan! Breng ook zeker een bezoek aan het Venetiaanse fort Fortezza, hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Daarnaast gaan er vanuit de pittoreske haven dagelijks boottochtjes naar andere bekende plaatsen, zoals naar Santorini.

Dit waren 5 leuke bezienswaardigheden op Kreta die je echt niet kan overslaan! Ga jij voor een actieve wandeling in de Samariakloof of slenter je liever door een gezellig stadje? Wat je ook kiest, op dit eiland geniet je gegarandeerd van Griekse gezelligheid, de zon en gezellige stadjes. Ervaar het zelf tijdens jouw last minute vakantie naar Kreta!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met DBSW Travel Media voor Zoover.

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment