Het water van het meer van Bled klotst zachtjes tegen de boot. De zon komt net over de bergen heen en geeft het meer een heldergroene kleur. We bedienen allebei een peddel, maar we roeien ongelijk en daardoor slingeren we van links naar rechts over het meer heen. “Naar links!” roept Maureen, “en nu weer naar rechts!” Ach, we hebben alle tijd van de wereld en we komen er vanzelf.

Varen op het meer van Bled, Slovenië

Vanochtend was ik al om 7 uur de tent uit. Lekker om even te zwemmen en wandelen en zo langzaam wakker te worden. Er was nog bijna niemand. De zon kwam op achter het kerkje en er vloog een luchtballon voorbij.

Later die dag fietsten we om het meer heen (echt, het meer is van élke kant mooi), aten een ijsje, huurden een boot met Saskia en haar gezin en we vertrokken naar het eilandje toe. Het is echt genieten zo met z’n allen op die boot!

Slovenie i 053

Op het eiland staat een kerk die zomaar als voorbeeld zou kunnen dienen voor een Disney-film. Je kunt er je boot aanleggen en via het trappetje naar boven lopen. Dit is de belangrijkste attractie van Lake Bled. Toeristen en pelgrims komen erheen per roeiboot of per gondel, dus het is gezellig druk op het eilandje. Je moet dus zeker niet denken dat je hier voor je rust naartoe komt. Aan het meer van Bled is het super toeristisch, tijdens een zonnig weekend lijkt het wel Ibiza.

Slovenie i 088

Het kasteel van Bled

Aan de rand van het meer staat, bovenop een hoge rots, het kasteel van Bled. Het sprookjeskasteel met torens en binnenpleinen heeft nu ook een wijnkelder, een drukkerij en een restaurant van waaruit je prachtig uitzicht hebt over het meer. Op sommige dagen in de zomermaanden wordt een show opgevoerd. De voorstelling ging over een prinses die uitgehuwelijkt werd, maar uiteindelijk mocht ze gelukkig toch nog trouwen met haar grote liefde.

Slovenie i 033

Rodelbaan

Aan de andere kant van het meer ligt een rodelbaan tegen de berg geplakt. Geschikt voor jong en oud, want je bepaalt zelf door middel van een hendel hoe hard je gaat. Het kan mij nooit hard genoeg gaan, dus vol plezier ging ik met een rotgang die berg af.

Slovenie i 084

Lees verder over onze outdoor-vakantie in Slovenië.

Boek deze reis!

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Trivago – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

(Visited 37 times, 1 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Write A Comment