Vorige week schreef ik een artikel over parkstad Heerlen. Hier kun je op zich al twee dagen doorbrengen. Heb je meer tijd? Trek dan de omgeving van Heerlen in, want er is nog zoveel méér te doen.

Het BloteVoetenpark in Brunssum

“Ik vind voeten vies!” roept één van de blogsters tijdens onze wandeling over het BloteVoetenpad in Brunssen. We hebben onze schoenen achtergelaten en wagen ons over paden aangelegd met boomstammen, kiezelstenen, dennenappels en modder. Ik voel me langzaamaan één worden met de natuur.

“De wandeling door het bos werkt ontstressend. Dat is de kracht van vitamine G.” zegt Will, de maker van het Blotevoetenpad. “Gezond, groen en geestelijk.” en hij gaat verder: “Bovendien stimuleer je zo elk zenuwbaantje onder je voeten. Dat zijn er ongeveer 30.000.”

Ik ben nog bezig met een moeizame tocht over dennenappels als ik verderop iemand hoor zeggen dat het zand onder haar voeten héél zacht aanvoelt. ‘Ik wil óók in het zacht’ denk ik bij mezelf en even later mag ik ook van dat heerlijke gevoel genieten.

Verderop rennen een paar herten de bosjes in. We trekken onze broekspijpen op en waden tot over onze knieën door het water. Verderop zorgen uitstekende boomstammen ervoor dat we droog kunnen oversteken. We wagen ons daarna nog aan diverse modderpoelen en bakken vol met takken en houtsnippers.

Anderhalf uur later zijn onze voeten en zintuigen genoeg gemasseerd. Onze gitzwarte voeten wassen we af onder een kraantje met een stevige borstel erbij. Eigenlijk zou je zoiets elke maand een keertje moeten doen, dan hoef je niet meer naar die dure masseur voor een voetmassage. Op zo’n blotevoetenpad kom je volledig tot rust.

Spelen in de natuur. Je wordt er gewoon een beetje kind van.

Bekijk de openingstijden van het Blotevoetenpark op hun website.
Dit blog kwam tot stand dankzij een persreis naar Parkstad Heerlen. Zoek je nog en leuk wandelgebied in Zuid-Limburg? Doe de Vuursteenroute!

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen


0

 likes / 3 Comments
Share this post:
  1. Ab Ramshorst /

    Lijkt me ook wel wat

  2. Petran Den Hartogh /

    Waarom? Waarom?

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec