Ga je naar Boedapest? Deze tips helpen je om de leukste plekjes in Boedapest te ontdekken.

Tips voor een lang weekend Boedapest

Overnachten in Boedapest

Wil je echt in het centrum verblijven, dan kun je het beste aan de “Pest” kant (ten oosten) van de rivier blijven en zo dicht mogelijk bij de rivier. Boedapest heeft een geweldig metronetwerk, dus ook als je in “Buda” verblijft of als je verder buiten de stad verblijft, dan is bereikbaarheid geen enkel probleem.

Wij vinden het plein Batthyány tér een prettige uitvalsbasis omdat hier zowel de metro als de trein langskomt. Als je bij Batthyány Tér verblijft, dan is een ontbijt of lunch bij Coyote Coffee een must. Dit is een lunchroom met overheerlijke sandwiches, café lattes en de lekkerste brownie die ik ooit geproefd heb.

Highlights van Boedapest

Boedapest is een grote stad met héél veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden. De beste tip die ik je kan geven om in korte tijd veel te zien is om met de rode hop on-hop off bus te gaan. Door een koptelefoontje krijg je in deze open dubbeldekker alles te horen over de highlights van de stad. Eén ronde duurt ongeveer twee uur, maar als je onderweg stops wilt maken dan kun je het beste de twee-dagenkaart nemen.

Badhuizen in Boedapest

Boedapest staat bekend om de badhuizen, dus deze moet je zéker bezoeken! Mijn favoriete badhuizen in Boedapest zijn Géllert, Rudas en Széchenyi Spa. Lees ook het hele artikel over De leukste badhuizen van Boedapest.

Shoppen in Boedapest

Shoppen in Boedapest doe je het best in en rondom Váci Utca. Aan de zuidkant van de winkelstraat staat een gigantische markt in een gebouw dat eruit ziet als een oud treinstation (maar dat niet is!).
Vroeger liep midden door het gebouw een kanaal en een weg om de markt met schuiten en karren van goederen te voorzien. Het oude gebouw werd helaas platgebombardeerd in de tweede wereldoorlog, maar is nu prachtig herbouwd. Je vindt er groenten, fruit, vlees en vis, maar ook ambachtelijke artikelen en souvenirs.

Uitgaan in Boedapest

Iets wat je absoluut niet mag missen in Boedapest is een bezoek aan een ruïnebar. Ze functioneren overdag als bar en ’s avonds als discotheek. Ruïnebars verschijnen in ingestorte kraakpanden of als rooftop bar en wisselen regelmatig van lokatie. De sfeer is er fantastisch! Kijk hier voor actuele informatie. Een goede tip is om mee te gaan met een ruïnebar pubcrawl, dan krijg je in één nacht tijd de leukste bars van Boedapest te zien en maak je veel nieuwe vrienden.

Restaurants in Boedapest

Liszt Ferenc Ter is de straat met de meeste restaurants. Het is een gezellig laantje met terrassen onder de bomen. Voor ontbijt of lunch kun je naar Ráday Utca.

Lees meer over bezienswaardigheden in Boedapest en Boedapest algemeen.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Het is een hele gave stad! Ik ben er ondertussen drie keer geweest en ik zou er graag nog een keertje terug willen. Die hop-on-hop-of-bussen laat ik wel altijd links liggen. Zoals je aangeeft heeft Boedapest een geweldig metronetwerk (daar kunnen we in Nederland nog van leren) en dan is deze bus eigenlijk overbodig, je komt overal al zonder in zo’n toeristenbus te stappen 🙂 Ruïnebars zijn gaaf. We hebben er een aantal bezocht en je kan er lekker wat eten en drinken terwijl je in een mooi verlaten pand rondloopt en geniet van de muziek. Het zijn ook de plekken waar je andere mensen kunt leren kennen. altijd een pluspunt.

Write A Comment