Dit zijn mijn 6 favoriete boeken over reizen in een handig overzicht. Leuke boeken om op reis te lezen of juist thuis in je hangmat.

1. Universele reisgids voor moeilijke landen

Hilarische, ontroerende en bijzondere verhalen over reizen door moeilijke landen. “Je leest onder meer hoe je succesvol afdingt in tien stappen – hoe je vieze hapjes pijnloos door kunt slikken – wat je moet doen als je door een aap wordt beroofd – hoe om te gaan met schrijnende armoede – wat je kan verwachten in Rusland als er een vork van tafel valt, en andere dranketiquette.” Wist je bijvoorbeeld dat ze in Rusland wodka voeren aan olifanten zodra het erg vriest? Zo houden ook de olifanten het lekker warm. Deze en meer handige (of onzinnige?) feitjes vind je in de Reisgids voor moeilijke landen.
Bestel dit boek over reizen: Universele reisgids voor moeilijke landen

2. You run, you die

Een heerlijk boek geschreven over de magie van Afrika dat geschreven is door een Nederlands stel. Zij zegden hun appartement in hartje Amsterdam op om een accommodatie in een natuurreservaat te runnen. In de Okavanga delta in Botswana komen ze -soms iets te nauw- in contact met wilde dieren en werken ze samen met de lokale bevolking om deze lodge voor safarigangers te runnen.
Bestel dit boek: You run, you die

3. Het Maleise eilandenrijk

Dit boek is geschreven door natuurhistoricus Alfred Russel Wallace, een vriend van Charles Darwin, die mede de evolutietheorie bedacht (hij correspondeerde hierover met Darwin). Dit boek gaat over de diersoorten die hij tegenkwam tijdens zijn reis door het Maleise eilandenrijk (Maleisië en Indonesië). Hij beschrijft zijn bevindingen zeer gedetailleerd en daardoor heb je haast het gevoel dat je erbij bent. Prettige bijkomstigheid: Dit boek is vergelijkbaar met, maar een stuk makkelijker te lezen dan de Origin of Species van Charles Darwin.
Bestel dit boek: Het Maleise Eilandenrijk

4. Reizen tussen de lijnen

Van alle boeken over reizen is dit mijn absolute favoriet. Alexander Reeuwijk reist in de voetsporen van Alfred Russel Wallace door het Maleise eilandenrijk. Hij beschrijft de huidige staat van de natuur en de leefwijze van de inheemse bevolking. Reizen tussen de lijnen is een prettig leesbaar boek en het is niet te dik.
Bestel dit boek over reizen: Reizen tussen de lijnen

5. 365 dagen onderweg

Ik moet me natuurlijk enorm schamen dat ik dit boek nog niet gelezen heb, maar hij hoort wel in dit rijtje thuis. “In 365 dagen onderweg komt ze onder meer terecht in een meditatieoord in Arizona, gaat ze kitesurfen in Sint-Maarten, slaapt ze in Australië in een boomhut en maakt ze in Bhutan een tocht naar een van de mooiste kloosters ter wereld.”
Bestel dit boek over reizen: 365 dagen onderweg

6. Reis! Alleen over de wereld

Deze is heerlijk om te lezen. Dit zijn de reisverhalen van Sara Kee over de diverse reizen die zij maakte. Ze schrijft onder andere een hilarisch verhaal over twee mannen die in looppas een berg in Rio de Janeiro af gaan, uit angst dat ze door elkaar beroofd worden.
Bestel dit boek over reizen: Reis! Alleen over de wereld

7. Kannibalen in Rio

Prettig boek met alle ins- en outs over (het leven in) Rio de Janeiro. Vooral leuk voor als je naar Brazilië toe gaat of er geweest bent.
Bestel dit boek over reizen: Kannibalen in Rio

8. 101 Avontuurlijke weekenden in Europa

Boeken over reizen: 101 avontuurlijke weekenden in europa

Heb je inspiratie nodig voor een avontuurlijke reis? Wil je kajakken, klimmen, wandelen of andere avontuurlijke sporten doen? Voor iedere buitensport is wel een prachtig gebied te vinden in Europa. Dit boek biedt een overzicht van de verschillende activiteiten die je in de mooiste natuurgebieden kunt doen. Tijdens het lezen van dit boek krijg je gegarandeerd reiskriebels!
Bestel dit boek over avontuurlijke reizen: 101 Avontuurlijke weekenden in Europa

6. Mijn favoriete boeken (chicklit) voor tijdens de reis

Ga je op reis? Zet dan ook deze boeken op jouw paklijst:
Alle boeken van Jill Mansell zijn vermakelijk. Dit is echte chicklit: Zomers en dus perfect voor lange busreizen.
Girls’ Night In is een verzameling zomerse chicklit van diverse auteurs.

Heb jij nog tips voor boeken over reizen? Laat het me weten in de comments hieronder!

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment