Snorkelen in een rivier? Het kan in Rio da Prata, bij Bonito in het westen van Brazilië. Het water dat er omhoog komt uit de grond is glashelder doordat het gefilterd wordt door zandsteen. Er zwemmen vele kleurrijke vissen rond, van groot tot klein.

Snorkelen in Rio da Prata

De snorkeltour vertrekt uit Bonito en duurt ongeveer anderhalf uur. Je krijgt een snorkel mee en een wetsuit om je warm te houden. Je snorkelt onder andere over de bron van de rivier, langs héél veel grote en kleine vissen en je zwemt van watervallen af.

Rio da prata

Wij hebben de tour geboekt bij een reisbureautje in Bonito, de dichtstbijzijnde plaats. Van daaruit werden we in een busje meegenomen naar de rivier en was verder alles geregeld. In de omgeving van de rivier zijn ook wandelroutes en je kunt er lunchen bij een soort ranch.

Wat is er nog meer te doen?

Rio da Prata ligt vlakbij de plaats Bonito, waar op zich niet zo heel veel te beleven is. Je kunt vanuit Bonito wel tuben, mountainbiken en ziplinen. Alles kun je boeken via één van de vele tourbureaus in Bonito.

Bonito tubing

Reizen naar Bonito

Brazilië is een enorm groot land – Hoe groot? Dat merk je eigenlijk pas als je er bent. Busreizen van 18 uur zijn er de norm en het alternatief is vliegen. Gelukkig zijn er vele kleine en goedkope luchtvaartmaatschappijen, zoals TAM en Gol Airlines. Bonito heeft een vliegveld, dus dit is de snelste manier om er te komen.

In Bonito zijn vele hostels, barretjes en restaurants. Kijk voor het aanbod op TripAdvisor. Drie dagen Bonito is genoeg.

Lees verder over Brazilië of over watersport.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Paklijst – voor al je reisspullen
Booking – vind de leukste hotels
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

 1. Annemie vercruysse Reply

  Mirre
  Heb onderwater cameraatje gekocht … Kan je dit gebruiken bij het snorkelen ? Is die rivier diep en snelstromend ?
  Zijn er alternatieven mochten wij ter plekke vaststellen dag we dit niet aan kunnen ?
  Groetjes
  Annemie

  • Hi Annemie,
   Ja die kun je zeker gebruiken bij het snorkelen. De rivier is bijna overal kniediep. De rivier is vrij rustig. Bij sommige stukjes is de stroming wat sterker, maar dan geeft de gids dat van tevoren aan.
   Groetjes, Mirre

Write A Comment