08
mrt-2016

Buena Vista Social Club Havana – live concert

BVSC-Header
De Buena Vista Social club in Havana. Als je in deze stad bent, dan kun je er niet omheen! Twee van de oudste leden zijn al in de tachtig. Ze doen nog steeds mee en maken er van de avond één groot feest!

Buena Vista Social Club Havana – live concert

Op straat worden je al van alle kanten kaarten aangesmeerd voor de show in El Guajirito, want deze levende legendes treden er nog steeds iedere avond op. Trap hier niet in! Aan de kassa kun je de kaarten veel goedkoper halen (30 CUC/dollar per stuk, zie: Wat kost Cuba?). Het bijbehorende eten kun je overslaan (niet lekker), waardoor de kaarten nòg goedkoper zijn.

Buena Vista Social Club Havana 169
De twee oudste leden stammen nog uit de “Guantanamera” en “Chan Chan”-tijd. Hits die je waarschijnlijk wel bekend voor komen als je ze op YouTube beluistert. Het is een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

In het Hooters-achtige restaurant wordt het massale aspect hiervan al snel duidelijk. Ze treden hier iedere avond op. Hoe houden ze het vol?! Binnen zitten vrijwel alleen maar toeristen die door schaars geklede dames van matig eten worden voorzien. Ik voel me ongemakkelijk en bekocht en ik kan alleen maar hopen dat de Buena Vista’s ons niet teleurstellen.

Buena Vista Social Club Havana: De show

Buena Vista Social Club Havana 146

Buena Vista Social Club Havana 149 Buena Vista Social Club Havana 161

Tot onze grote verbazing speelt de Buena Vista Social club de sterren van de hemel en met het enthousiasme alsof het de eerste keer is dat ze voor een groot publiek spelen! Omara Portuondo zingt de sterren van de hemel terwijl één van de jongere leden het publiek opzweept om mee te zingen en dansen. Alle hits van de Buena Vista’s komen voorbij, alsook hits van dit moment en voor elk land dat vertegenwoordigd is in het publiek, kennen ze wel een liedje. We gaan in polonaise over het podium en zelfs de kok danst mee. Een fantastische avond die we niet snel zullen vergeten!

Meer informatie en tips naar aanleiding van ons backpack-avontuur in Cuba vind je hier.

1

 likes / One comment
Share this post:
  1. Emmy /

    HaLlo mirre
    Wat een Leuke site heb je!
    Ik las het stukje over buena vista social club en vroeg me af of ze nog steeds daar in havana elke avond optreden. Ik vind namelijk op Een andere site dat er staat alleen de woensdag en maandag en weer een andere site alleen de woensdag. Helaas ben ik beide dagen niet in havana. Dus hoop dat het dus op iedere avond is! Hoop dat jij me wat info kan geven. Alvast bedankt!

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec