De Buena Vista Social club in Havana. Als je in deze stad bent, dan kun je er niet omheen! Twee van de oudste leden zijn al in de tachtig. Ze doen nog steeds mee en maken van de avond één groot feest!

Tip: Boek je vliegticket en bestel alvast een visum en een reisgids van Cuba. Ik heb ook een paklijst voor je samengesteld en een overzicht van de kosten van onze vakantie op Cuba.

Kaarten kopen voor de show

Op straat worden je al van alle kanten kaarten aangesmeerd voor de show in El Guajirito, want deze levende legendes treden er nog steeds iedere avond op. Trap hier niet in! Aan de kassa kun je de kaarten veel goedkoper halen (30 CUC/dollar per stuk, zie: Wat kost Cuba?). Het bijbehorende eten kun je overslaan (niet lekker), waardoor de kaarten nòg goedkoper zijn.

Restaurant El Guajirito

In het Hooters-achtige restaurant wordt het massale aspect hiervan al snel duidelijk. Ze treden hier iedere avond op. Hoe houden ze het vol?! Binnen zitten vrijwel alleen maar toeristen die door schaars geklede dames van matig eten worden voorzien. Ik voel me ongemakkelijk en bekocht. We hopen erop dat de show alles goedmaakt…

Buena Vista Social Club Havana: De show

De Buena Vista Social Club komt het podium op met een enthousiasme alsof het de eerste keer is dat ze voor een groot publiek spelen! Omara Portuondo zingt de sterren van de hemel terwijl één van de jongere leden het publiek opzweept om mee te zingen en dansen. Alle hits van de Buena Vista’s komen voorbij. Daarnaast spelen ze hits die nu bekend zijn van de radio.

Buena Vista Social Club Havana 169
De twee oudste leden stammen nog uit de “Guantanamera” en “Chan Chan”-tijd. Hits die je waarschijnlijk wel bekend voor komen als je ze op YouTube beluistert. Het is een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Buena Vista Social Club Havana 146

Buena Vista Social Club Havana 149 Buena Vista Social Club Havana 161

Iedereen doet mee

Ze vragen aan het publiek waar we vandaan komen en we worden getrakteerd op een lied dat kenmerkend is voor ons land. De avond eindigt in een lange polonaise over het podium en zelfs de kok danst mee. Het was een fantastische avond die we niet snel zullen vergeten!

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Cuba
Bestel de reisgids van Cuba
Paklijst Cuba – wat neem je mee?
Baja Bikes – Havana fietstour boeken of huur een fiets in Havana

Lees ook de andere artikelen over Cuba
Lees verder over backpacken in Cuba en ons avontuur waarin we in een roze cadillac door Havana reden.
(Visited 761 times, 26 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. HaLlo mirre
    Wat een Leuke site heb je!
    Ik las het stukje over buena vista social club en vroeg me af of ze nog steeds daar in havana elke avond optreden. Ik vind namelijk op Een andere site dat er staat alleen de woensdag en maandag en weer een andere site alleen de woensdag. Helaas ben ik beide dagen niet in havana. Dus hoop dat het dus op iedere avond is! Hoop dat jij me wat info kan geven. Alvast bedankt!

Write A Comment