Carnaval is in Nederland al een spektakel, maar heb je er weleens over gedacht om carnaval in Venetië te vieren? Ze hebben er de mooiste kostuums ter wereld en er is tijdens de carnavalsweken veel te doen in Venetië.

Jaarlijks in februari kun je in Venetië traditioneel carnaval vieren. Tijdens twee weken carnaval in Venetië worden veel activiteiten georganiseerd zoals een bal of een diner met Casanova. Op iedere straathoek is wel een muzikant te vinden en ondertussen kijk je je ogen uit naar de mensen in prachtige kostuums die zich maar wat graag laten fotograferen.

Op het San Marco plein worden wedstrijden gehouden met prijzen voor de mensen met de mooiste kostuums. Ook kun je je inschrijven voor een carnaval-bal of -diner.

Het carnaval in Venetië was dit jaar van 23 januari tot 9 februari 2016. Het programma vind je hier: Carnaval Venetië.

Meer informatie en tips naar aanleiding van mijn backpack-reis naar Venetië vind je hier.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

5 Comments

  1. prachtig . nooit in het buitenland een paar keer in mijn jonge jaren in NL vond ik ook wel genoeg

  2. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van carnaval maar voor dat in venetie wil ik graag een uitzondering maken. Lijkt me zo bijzonder!

  3. Mirre

    Ja dat is prachtig om te zien en heel anders dan in Nederland!

  4. Ik ben nu een taalcursus aan het volgen maar wil volgend jaar. Ziet er echt prachtig uit. Misschien dat ik wel met de carnaval tijd ga. Lijkt me erg leuk om een keer mee te maken.

  5. Mooie foto’s! Zo bijzonder hoe mensen zich verkleed hebben.

    Vandaag is de laatste dag van het Ventiaanse carnaval van 2017 en ik ben erbij 🙂

Write A Comment