Carnaval is in Nederland al een spektakel, maar heb je er weleens over gedacht om carnaval in Venetië te vieren? Ze hebben er de mooiste kostuums ter wereld en er is tijdens de carnavalsweken veel te doen in Venetië.

Jaarlijks kun je in Venetië traditioneel carnaval vieren. Gedurende twee weken in februari worden veel activiteiten georganiseerd zoals een bal of een diner met Casanova. Op iedere straathoek is wel een muzikant te vinden en ondertussen kijk je je ogen uit naar de mensen in prachtige kostuums die zich maar wat graag laten fotograferen.

Op het San Marco plein worden wedstrijden gehouden met prijzen voor de mensen met de mooiste kostuums. Ook kun je je inschrijven voor een carnaval-bal of -diner.

Wanneer is het carnaval in Venetië?

Actuele data voor het carnaval in Venetië vind je hier: https://www.discovervenice.eu/venice-carnival-dates-until-2024-updated/

Lees verder over Italië.

Zin om deze reis te maken? Hier kun je boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

6 Comments

  1. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van carnaval maar voor dat in venetie wil ik graag een uitzondering maken. Lijkt me zo bijzonder!

  2. Ik ben nu een taalcursus aan het volgen maar wil volgend jaar. Ziet er echt prachtig uit. Misschien dat ik wel met de carnaval tijd ga. Lijkt me erg leuk om een keer mee te maken.

  3. Mooie foto’s! Zo bijzonder hoe mensen zich verkleed hebben.

    Vandaag is de laatste dag van het Ventiaanse carnaval van 2017 en ik ben erbij 🙂

  4. Marie de Jonge Reply

    Ik zou dit ook graag nog eens willen meemaken, carnaval in Venetië. De kostuums zijn buitengewoon mooi en haast magisch. Natuurlijk kan ik een weekend carnaval in Nederland ook erg waarderen!

Write A Comment