Rio Claro is een natuurreservaat in Colombia tussen Medellín en Bogotá. Je kunt er allerlei avontuurlijke sporten doen, zoals ziplinen, raften, klimmen en caven.

Alle deelnemers melden zich bij de receptie. Het is een bont gezelschap, maar de deelnemers zijn overwegend Colombiaans. We lopen een uur lang door de jungle om de andere kant van de grot te bereiken en dat is al een avontuur op zich! Ik houd mijn ogen open voor wilde dieren, maar we spotten er niet zoveel. Schijnbaar zitten er wel apen in dit bos…

Caven Rio Claro Colombia 001

We klimmen over stenen en over een heuvel heen naar de andere kant van de berg. Na een steile afdaling vinden we de achteringang van de grot. Voordat we naar binnen gaan, vertelt de gids een verhaal over dieren die in de grot leven. Volgens hem zijn het monsters. Nou, hij hoeft niet veel meer te zeggen, want onze fantasie gaat er al mee op de loop!

Caven Rio Claro Colombia 002

Het is de leukste grot waar ik ooit naar binnen ben geweest. We lopen door het water naar binnen en al vrij snel zegt de gids dat we onze rechterhand op de schouder van onze voorganger moeten leggen, zodat we in een polonaise de grot door lopen. Vervolgens moeten we allemaal onze lichten uitdoen en lopen we dus in het pikkedonker die grot door. Spannend! Vooral met al die “monsters” hier 😛

Caven Rio Claro Colombia 003

De lichten mogen weer aan zodra we bij een ‘water hole’ komen. We springen één voor één van het kleine watervalletje naar beneden in het basin eronder. Af en toe hoor ik een gil, maar dan wel van plezier. Ik zie iemand met zaklamp en al een halve meter onder water verdwijnen en dat geeft een heel gaaf effect in die verder donkere grot.

Caven Rio Claro Colombia 004

Aan het einde van de grot is een groot gat waardoor het licht naar binnen schijnt. Zodra onze ogen gewend zijn aan het daglicht, verschijnt daarachter een prachtig jungle-tafereel. We klimmen via een touwladder naar beneden en belanden in de rivier. Ik wil nog een keer!!

Caven Rio Claro Colombia 005

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Colombia
Bol.com – vind de ultieme reisgids voor Colombia
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – wat neem je mee?
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
Baja Bikes – een fiets huren of een fietstour in Bogotá

Lees verder over colombia
Lees al onze tips voor reizen in Colombia
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

13 Comments

  1. Wow, dit zou ik echt nooit durven! Het ziet er wel supergaaf uit, maar ik ben toch wat een bangerik als het aankomt op water/grotten…

  2. Wat een leuke, avontuurlijke activiteit. Als onze kids wat groter zijn lijkt het me heel gaaf dit soort stoere dingen met ze te doen! Heb jij een nieuw logo trouwens, of vergis ik me? Hij valt me zo op (en vind ‘m leuk!)

  3. Waauw! Dit lijkt me een fantastisch avontuur. Ik zou het wel een beetje eng vinden alleen. Ik ben als de dood voor vleermuizen en vleermuizengrotten. Tja.. Of waren deze hier niet?

  4. Wat een toffe ervaring, en dat in Colombia! Doet me denken aan canyoning, alleen dan in een grot in plaats van in een canyon. Die verhalen maken het wel extra spannend in het donker 🙂

  5. Wow dit ziet er gaaf uit! Ik ben 2 maanden in Colombia geweest en alsnog lukte het me niet om naar deze plek te gaan. Gelukkig wel naar San Gil (ander outdoor paradijs), maar de volgende keer dat ik in Colombia ben toch zeker hiernaartoe als ik dit zo lees en zie 🙂

  6. Wat een toffe en avontuurlijke excursie lijkt me dit. En heb je nog monsters gezien? Overigens lijkt me dat ziplinen ook wel iets.

  7. Wat een Leuke ervaring lijkt me dit! Ik heb een keer een tocht gemaakt in de Filipijnen, maar die bleek achteraf niet zo veilig te zijn. Ik ben nu een stuk voorzichtiger.

  8. Echt gave avonturen zijn dit. Ooit zo iets gedaan in Thailand. We moesten ook zwemmen door de grot. Spannend maar zo gaaf. En die enge monsters, vertellen ze overal. Ook wij moesten oppassen 🙂

    • Haha, een universeel verhaal dus! 😉 Spannend, ik ga dit zeker nog eens doen. Wie weet in Thailand!

Write A Comment