Cayo Levisa is één van onze hoogtepunten tijdens onze reis naar Cuba. Waarom? Omdat het een paradijselijk strand is en als je goed zoekt, dan heb je een deel van het eiland helemaal voor jezelf alleen!

Tip: Boek je vliegticket en bestel alvast een visum en een reisgids van Cuba. Ik heb ook een paklijst voor je samengesteld.

Vanuit Viñales vertrekken we per georganiseerde tour naar Cayo Levisa. We moeten eerst een stukje met de bus en daarna oversteken met de boot naar het eiland Cayo Levisa. De zee is helderblauw en het strand tropisch wit. Wat een paradijs!

De boot naar Cayo Levisa, Cuba

Cayo Levisa ligt ten westen van Havana en is nog helemaal niet zo bekend bij toeristen. Die gaan liever naar het overvolle Varadero. Wij kiezen bij voorkeur voor de minder bekende stranden in Cuba, zoals die van Santa Lucía en Cayo Levisa.

Zodra we op het eiland aankomen worden we door diverse restauranteigenaren uitgenodigd om bij hun op het strand plaats te nemen, maar wij hebben er geen behoefte aan om ons op Ibiza te wanen en gaan op onderzoek uit. Zodra we het strand aan de noordkant bereiken, gaan we rechtsaf en volgen we het water net zolang totdat we een piepklein paadje vinden met een bordje ernaast een een peil erop. Het is best wel een eind lopen door het schitterende mangrovebos.

Mangrovebos op Cayo Levisa, Cuba

Bordjes zien we niet meer. Zijn we verdwaald?

Plotseling houdt het mangrovebos op en komen we op de punt van het eiland op een héél breed strand terecht. Dit is Cayo Levisa voor avonturiers: Er is hier in geen velden of wegen een andere toerist te bekennen.
We lopen langs een kleine rieten overkapping. Zou hier dan toch iemand zijn?

Verderop staan twee ligstoelen. Alsof iemand ooit aan het einde van de wereld is terechtgekomen en deze ligstoelen heeft achtergelaten.

Paradijselijk strand op Cayo Levisa, Cuba

We baden in het helderblauwe water en vinden er enorme rode zeesterren.
Zeesterren op Cayo Levisa, Cuba Zeesterren op Cayo Levisa, Cuba

Plots komt uit het niets een man naar ons toegelopen met een koelbox bij zich. Of we bier van hem willen kopen? Terwijl de zon op onze huid brandt, liggen wij – aan het einde van de wereld op Cayo Levisa – een biertje te drinken op een strandbed. Beter kan het leven niet worden.

Hierna reizen we verder naar Havana.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Cuba
Bestel de reisgids van Cuba
Paklijst Cuba – wat neem je mee?
Baja Bikes – Havana fietstour boeken of huur een fiets in Havana

Lees ook de andere artikelen over Cuba
Lees meer tips voor Cuba of mijn blog over Droomeiland Cuba.

(Visited 745 times, 10 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Wat een mooi strand en ook gewoon helemaal voor jezelf, wat cool! Mooi ook die zeesterren:)

Write A Comment