Cuba bezienswaardigheden: Wat is er allemaal te zien en te doen in Cuba? Dit zijn de leukste plekjes en activiteiten.

Cuba reistips -header

Reisroute Cuba

Steven en ik reisden een maand lang met zijn tweeën door Cuba. Daarin bekeken we eerst Havana met een ritje in een oude auto en een optreden van de Buena Vista Social Club.
Daarna zijn per taxi en Viazúl-bus verder gereisd naar Trinidad, daarna naar Camagüey, Playa Santa Lucía, Santiago de Cuba, Baracoa.
Van daaruit vlogen we naar Havana en bezochten we Trinidad, Cayo Levisa, Havana, Hershey trein van Matanzas naar Hershey en tot slot konden we heerlijk relaxen in een all-inclusive hotel op Playa Jibacoa.

Reis Cuba

1. Havana

Rijden in een Cubaanse auto

Rijden in een echte Cubaanse auto is mijn grootste doel in Havana. We zijn net geland in Cuba en opgehaald door een taxi. Onderweg weten we gewoon níet waar we moeten kijken: Echt óveral rijden van die mooie Cubaanse auto’s. Museumstukken. De ene is nòg mooier dan de andere.
Reisblog: Rijden in een Cubaanse auto

Buena Vista Social Club live

De Buena Vista Social club in Havana. Als je in deze stad bent, dan kun je er niet omheen! Twee van de oudste leden zijn al in de tachtig. Ze doen nog steeds mee en maken er van de avond één groot feest!
Reisblog: Buena Vista Social Club, live in Havana

Hershey trein

De Cubaanse trein Hershey rijdt tussen Havana en Santiago de Cuba. Leer het echte Cuba kennen en rijd mee met deze trein. Je hoeft niet het hele eind mee, maar het kan ook een klein stukje. Check wel even van tevoren of hij überhaupt rijdt, want soms komt hij om onverklaarbare redenen een paar dagen niet voorbij.
Reisblog: Een ritje met de Hershey trein

2. Trinidad

Banner trinidad
Trinidad is een prachtige stad met felgekleurde huizen en kinderkopjes als straatstenen. De stad wordt geflankeerd door bergen (wat een verademing na dat vlakke landschap!) en de zee, en er staat een verkoelende bries. Een man loopt met een ezeltje aan een touw door het stadje “For rent / photo 0,50” staat op een bordje. Een vrouw nodigt ons uit om binnen te komen. Er staat een gigantisch beeld van de godin van de zee. Cubanen offeren haar geld, hout en keien. En vast ook rum.
We hangen uren rond bij Casa de la Musica waar een band speelt. Er wordt niet gedanst, maar we drinken cocktails en zien de wereld aan ons voorbij trekken terwijl de zon kleurrijk onder gaat.

3. Viñales

Banner vinales
Viñales is ingericht op de toeristenindustrie en dat vond ik een verademing in Cuba. De mensen zijn er vrolijk en willen van alles voor je regelen. Wij hebben paardgereden door het dorp en de heuvels eromheen. Het was prachtig en heerlijk ontspannen. Ook kun je een uitstapje maken naar een nabijgelegen eiland: Cayo Levisa.

4. Cayo Levisa

Als je per boot op het eiland aankomt, loop dan door het mangrovebos naar de oostpunt met mooie witte stranden, die je al vanaf de boot kunt zien liggen. Je bent er helemaal alleen aan het einde van de wereld, en als je geluk hebt liggen er -net zoals bij ons- zeesterren in het water.

5. Santiago de Cuba

In de tweede hoofdstad van Cuba is het wat ruiger en viezer dan in Havana, maar het is een charmante stad met vrolijke mensen. Bovendien is dit de stad waar Fidel Castro woont.
Blog: Santiago de Cuba – rondleiding per fietstaxi.

6. Baracoa, Cuba

In Baracoa Cuba, op het oostpuntje van het eiland, staat het laatst overgebleven primaire regenwoud van Cuba. Het groene, bergachtige gebied geeft je het gevoel op een ander eiland beland te zijn. Je vindt er het kleinste vogeltje en het kleinste kikkertje ter wereld.
Reisblog: Jungletrip in Baracoa.

7. Snorkelen in Santa Lucía

Santa Lucia, Cuba is de perfecte plek om in Cuba te gaan snorkelen. Er zijn weinig toeristen en het koraal is er werkelijk schitterend.
Reisblog: Snorkelen in Santa Lucia.
Overnachten in Santa Lucia: Brisas Santa Lucia – All inclusive.

8. Playa Jibacoa

In Playa Jibacoa is een mooie snorkelplek. Je kunt er vanaf het strand zomaar de zee in lopen! Hier is ook een fijn (maar duur) all inclusive resort: The Superclubs Breezes.

Reisverslag: Droomeiland Cuba.
Praktische tips: Cuba Reistips.
De algemene pagina over Cuba vind je hier.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment