Rijden in een echte Cubaanse auto is mijn voornaamste doel in Havana. We zijn net geland in Cuba en we worden opgehaald door een taxi. Onderweg weten we gewoon níet waar we moeten kijken: Echt óveral rijden van die mooie Cubaanse auto’s. Het zijn stuk voor stuk museumstukken. De ene Cubaanse auto is nòg mooier dan de andere.

Tip: Boek je vliegticket en bestel alvast een visum en een reisgids van Cuba. Ik heb ook een paklijst voor je samengesteld.

Met de taxi rijden we van het vliegveld naar onze casa particular (B&B). We kijken onze ogen uit “Check die auto!” “Oh ja, en die!” Onze casa ligt in het hart van Havana, middenin het oude centrum. We checken in en lopen nog een rondje door de stad. Het voelt hier heerlijk vertrouwd, warm en relaxed.

Cubaanse auto 010 Cubaanse auto 017

De straten met mooie grote straatstenen zijn omringd door kleurrijke huizen in koloniale stijl. In het oude gedeelte van Havana rijden bijna geen auto’s en loopt iedereen dus gewoon op straat.

Cubaanse auto 006

Rondrit door Havana

Na het uitgebreide ontbijt gaan we op pad. Havana is nog veel mooier dan we al dachten en we maken overal foto’s van zoals het echte Japanse toeristen. Die auto’s!! Het is mijn allergrootste must-do van deze vakantie om in zo’n mooie vintage Cubaanse auto te rijden, dus toen iemand ons een stadstour aanbood in een grote roze slee, gingen we gelijk met hem mee.

We rijden door het oude én door het nieuwe centrum van Havana en door de dure buitenwijken. Tot slot rijden we over de Malecón, een boulevard van 7 kilometer lang die ‘s avonds tot leven komt als romantische dating plek voor de Cubanen.

De chauffeur toetert naar iedere andere mooie auto die hij tegenkomt. We krijgen de grote grijnzen niet meer van ons gezicht af. Wat een geweldige ervaring!

We drinken mojito in één van de vele cafés waar muziek klinkt van een live-band. Daarna vallen we doomoe neer in het kitscherige bed van onze casa. Tot morgen, beeldschoon Havana.. Dan gaan we naar de Buena Vista Social Club en rijden we een stukje mee met de Hershey trein.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Cuba
Bestel de reisgids van Cuba
Paklijst Cuba – wat neem je mee?
Baja Bikes – Havana fietstour boeken of huur een fiets in Havana

Lees ook de andere artikelen over Cuba
Lees al onze tips voor backpacken in Cuba.
(Visited 700 times, 13 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

13 Comments

  1. Wauw klinkt echt super allemaal! Wij hebben Havana gepland voor mei en we kijken er echt naar uit! Nu zeker! Heel leuke post 🙂

  2. Wat een gaaf try before you die avontuur. Lekker barbie roze ook. Ik reed zelf met een trabant in Berlijn, ook heel cool!

Write A Comment