25
aug-2015

header-GelderseStreken
In de zomer van 2015 fietste ik in 100 dagen 5000 kilometer door Gelderland. Onderweg bezocht ik allerlei toeristische activiteiten. Dit is het verslag van dag 56.

Wipe Out in Zoelen

Met knikkende knieën sta ik bovenop de toren. Meters onder mij staat een grote rode stip en het is de bedoeling dat ik daarop terecht kom. Hoe langer ik ernaar sta te kijken, hoe zenuwachtiger ik word. “Oké, ik ga. 3, 2, … Oh nee, toch niet! Help!!”

Dag 56_013

Een tijdje geleden was WipeOut op tv. Teams moesten tegen elkaar strijden en de enige manier om te winnen was door niet in het water te vallen. Boven het water moest je dan van bol naar bol springen, of lang een bewegende muur klimmen. Wie dat het langst volhield was de winnaar.

Nu is het spel al helemaal ingeburgerd in Nederland en in Zoelen is de grootste baan. Bedrijfsuitjes en groepen vrienden komen hiernaartoe om elkaar te testen – en uit te lachen, want een stukje leedvermaak komt er wel bij kijken!

Dominostenen

Dag 56_030 Dag 56_016

Ik onderwerp me aan de test. Gezekerd aan een kabel ren ik over rechtopstaande matten (dominostenen) naar de overkant… Die ik nèt niet haal. Verloren! Als jullie hierbij zouden zijn dan hadden jullie in een deuk gelegen (en ik op mijn beurt ook).

De Blob

Wipe Out Blob

Daarna ga ik op de Blob. Het is een groot langwerpig opblaaskussen dat op het water drijft. Er staan twee grote rode stippen op. Vanaf het platform moet ik eerst op de dichtstbijzijnde rode stip springen. Het is ongeveer vier meter naar beneden en van de zijkant lijkt het makkelijker dan wanneer je erop neerkijkt!

Als ik na vijf minuten nog steeds met bevende benen op het randje sta, zegt Thomas dat hij het wel even voordoet. Met een vloeiende beweging zweeft hij door de lucht en komt met een “Blob” neer op de blob – en rolt er aan de zijkant weer af. Het is nog best een kunst om er daarna op te blijven zitten en er niet af te stuiteren. Ik moet er niet aan denken dat ik eraf rol en dan nog een keer moet springen!

Adrenaline

Oké, nu ik. Met een klein aanloopje spring ik 4 meter naar beneden en beland op de blob – en blijf zitten! Top. Nu kruip ik over de blob naar de tweede stip die voorop staat. Ik ga er languit op liggen en wacht op Thomas die aftelt: “3, 2, 1… Blob!” Door de sprong van Thomas word ik hoog de lucht in gelanceerd! Ik voel een duw in mijn rug en vlieg een eindje voordat ik het water in duik. Dat was vet! Ik krijg er een soort adrenalinerush van. Of ik nog een keer wil? Nee, dank je. Maar ik kan het wel aan iedereen aanraden. Eén keertje maar!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de campagne 5000 Kilometer door de Gelderse Streken.
Klik hier voor meer watersport.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen


0

 likes / 15 Comments
Share this post:
 1. Mia Hogewind Coonen /

  Neeeeeeee!!

 2. Marianne Wiggers /

  Echt niet!

 3. 5000km Gelderse streken /

  Lol!

 4. Ezra Noordermeer /

  Gaaf! Ik had wel meegedaan!

 5. Ab Ramshorst /

  mijn buurman zou zeggen je krijgt me klompen nog niet mee nee ik ook niet Mirre hoe was het spreekwoord de beste stuurlui staan aan wal je had wel een prachtig filmpje top hoor

 6. Annemarie Gehner /

  Eng!!!

 7. Jeanine Hogenkamp /

  Mariëlle Kraayenhof Omg ze hebben het dan toch in Nederland!

  • 5000km Gelderse streken /

   Dat kon bijna niet anders: Het spel is bedacht door endemol. En opgenomen in argentinie vanwege de soepele regelgeving daar!

  • Mariëlle Kraayenhof /

   Haha tof, wanneer gaan we 😉

 8. Maudi Wagenvoort /

  Thomas Imhof even spieken! Leuke montage geworden Mirre, nogmaals succes met de verdere reis!

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec