03
sep-2015

Bloeiende heide en Landrover rijden (dag 65)

header-GelderseStreken

De naaldbomen geuren heerlijk na de hevige regenbui. Ik zag de bui al aankomen op de weer-app en stond heel ‘toevallig’ onder een viaduct toen het met bakken naar beneden kwam. Zo te zien komen er nog wel wat buien aan, maar als ik hard genoeg fiets dan loop ik ze net mis.

Bloeiende heide en Landrover rijden

Ik heb al een tijdje langs grote wegen gefietst en dat was op zich niet erg, want het is een heel eind van Apeldoorn naar Nijmegen. Wel leuk om op deze manier de steden te ontdekken. Als je het in een rechte lijn fietst, dan is het ongeveer 50 kilometer. Bij “Woeste Hoeve” neem ik een zijpaadje en kom ik de mooiste gebieden terecht. Ik fiets door eindeloze bossen en speur ze af naar een verdwaald edelhert. Dat edelhert zie ik helaas niet, maar wel glimt er iets paars tussen de bomen: BLOEIENDE HEIDE!! Hier heb ik zó lang naar uitgekeken, eindelijk is het zover! De bomen maken plaats voor een gigantisch heideveld en het is zo paars dat het bijna pijn doet aan mijn ogen.

Mijn dag kan al niet meer stuk als ik iets ten noorden van Arnhem het Sonsbeekpark in duik. Met een rotgang suis ik tussen de sprookjesachtige landerijen door naar beneden, recht het centrum van Arnhem in.

Landrover rijden

Er komt geen eind aan deze actieve dag want bij Omnivents in Valburg mag ik zelf in een Landrover èn op een quad over een parcours rijden. Dat doen ze vooral als teamuitje of familiefeest. Toen ik twee weken geleden bij Landgoedfair Mariënwaerdt in de landrover zat, had ik niet gedacht dat ik het aan zou durven om zelf over die steile hellingen heen te rijden, maar met een goede coach lukt alles. Koen legt me geduldig uit hoe hij werkt en zegt dat hij pas bij een helling van 60 graden kan gaan omslaan, terwijl dit een helling van 35 graden is. Dat lijkt helemaal niet steil, maar dat is het wel! Toch voel ik me na deze uitleg zelfverzekerd genoeg om in z’n 1 (dus helemaal niet hard) de steile helling op en af te rijden.

Dag 65 071

Daarna rijdt hij hem zelf nog even door de diepste modderplassen. Bij de tweede en diepste blijven we steken.”Met een teamuitje kom je hier niet zo makkelijk vanaf.” zegt hij “Dan moet je gaan lieren.” Lieren betekent dat je de kabel uit de auto trekt (die zit vooraan de auto vast) en aan een boom vastmaakt. De auto rolt vervolgens de lier op en trekt zichzelf uit de modder. De eerste paar gaan goed, maar dan proberen we een aantal keer uit de diepste modderkuil te komen, maar geven ons dan gewonnen en nemen een andere route.

Meer weten? http://www.omnivents.nl/

Dit artikel maakt onderdeel uit van de campagne 5000 Kilometer door de Gelderse Streken.

Dag 65_051

Dag 65_065

Dag 65_093

Dag 65_099

0

 likes / 13 Comments
Share this post:
 1. Ezra Noordermeer /

  Mooi hè, al dat paars!

 2. Marianne Wiggers /

  Het is weer wonderbaarlijk mooi!

 3. Diny Huisintveld /

  Wat mooi, fijne dag hopelijk. hou je het een beetje droog.

 4. Mieke Broens /

  Ik ben Arnhem meisje en woon al jaren in westen..Geniet mee van heide en mooie Gelderland

 5. Wil van der Lee /

  prachtig , uitnodigend plaatje

 6. Ben Beernink /

  Prachtige foto, mooie herinnering

 7. Bertie Fintelman /

  Prachtig.

 8. Wim Visser /

  Mooi paars is niet lelijk.

  • 5000km Gelderse streken /

   Schitterend. Waar is dat?

  • Wim Visser /

   Ben jezelf ook al geweest de renderklippen vlakbij de schaapskooi.

  • 5000km Gelderse streken /

   Ja dat is heel mooi

  • Wim Visser /

   Loop ik ook regelmatig.
   En in gortel vlakbij ijscokar rozeboom kun je ook lekker wandelen en fietsen.
   Vlakbij ligt daar ook het verscholendorp ontstaan in de oorlog voor onderduikers.

 9. Harrie Schouten /

  Alles goed mirre. Fietsen in Gelderland en terreinrijden bij omnivents. Morgen stappen we zelf op de fiets naar marken. ☺

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec