07
jul-2015

Mijn 5000 kilometer (dag 7)

header-GelderseStreken
Ik ben nu bijna een week onderweg en het is tijd voor een persoonlijke noot. 5000 Kilometer op de fiets en allerlei leuke activiteiten bezoeken. Het wordt “De leukste vakantiebaan van Nederland” genoemd en dat is het ook, maar het is ook heel hard werken! Mijn dagprogramma ziet er ongeveer zo uit:

Mijn 5000 kilometer

Om half 8 gaat de wekker. Ik snooze een keer of twee, want ik ben eigenlijk geen ochtendmens en het was laat gisteren. Ik pak mijn spullen in en ben daar best een tijdje mee bezig: Tassen inpakken, bidons vullen, apparatuur op het stuur monteren.. Even snel ontbijten en dan op de fiets. Bij het inleveren van de sleutel vraagt de receptioniste of ik een prettig verblijf heb gehad. Absoluut, het was heerlijk bij Landal! Kon ik hier maar langer blijven..

Dag 5_019

Voordat ik het weet is het alweer 9 uur. Ik moet doorfietsen, want er staat een stadsrondleider op mij te wachten. De route leidt over slingerende fietspaden door de bossen naar Harderwijk. Onderweg kom ik veel fietsers en wandelaars tegen en allemaal groeten ze mij vriendelijk.

De hectiek van de eerste week wordt wat minder en ik word er steeds handiger in om jullie overal van op de hoogte te houden. De hele dag houd ik Twitter, Facebook enInstagram in de gaten. Zodra ik iets leuks zie, stap ik af om een foto te maken en het te Twitteren en als ik in een plaats aankom, dan zet ik het op Swarm. Elke dag tussen 10 en 11 zet ik de livestream aan; dan kan iedereen via de camera op mijn stuur live mee kijken. Dat is altijd heel gezellig, want ik zie hoeveel mensen er mee kijken en heb gelijk het gevoel dat zij virtueel met me mee fietsen.

Harderwijk

Ik kom aan in Harderwijk. Overal waar ik mijn voet neerzet, raak ik wel met mensen aan de praat. Vakantiegangers of dagjesmensen. Soms sta ik op ieder kruispunt stil en dat levert mooie verhalen op. Verhalen die ik het liefst allemaal aan jullie zou willen doorvertellen, maar ik kom tijd tekort en moet iedere avond weer een keuze maken.

De stadsrondleider in Harderwijk wil alles over mij en mijn fietstocht weten. Op haar beurt vertelt zij mij alles over Harderwijk. Ze heeft een enorme bos sleutels bij zich en we gaan bij allerlei interessante gebouwtjes naar binnen zoals het vissershuisje en een kerk. De rondleiding zou anderhalf uur duren, maar we nemen pas na 2,5 uur afscheid. Zij raakt niet uitgepraat over Harderwijk en ik vind alles interessant.

Dag 7_019

Na de rondleiding fiets ik naar Stadsmuseum Harderwijk. Daar word ik ontvangen door de directrice, die me een drankje aanbiedt en zelfs een lunch! Ze is apetrots is op het mooie museum. Het loopt nog niet storm en dat is vreemd, want er hangt een bijzondere collectie van Rembrandt’s etsen die echt de moeite waard is om te bekijken. Ook hebben ze een fijne binnenplaats waar je lekker koffie kunt drinken.

Dag 7_067 Dag 7_060

Ik fiets verder. De route leidt langs het IJsselmeer. Mensen relaxen aan het water of leven zich uit tijdens het kitesurfen.

De hele dag ben ik bezig met fietsen, verhalen verzamelen en social media. Ik heb nog nooit zo vaak op mijn telefoon gekeken als de afgelopen week!

Aangekomen…

Dag 7_078

Vandaag ben ik op tijd bij mijn accommodatie. Soms is dat een hotel, een bungalowpark of een bed&breakfast en wie weet wat er nog gaat komen! Nu is het tijd om te douchen, uitpakken, alle apparatuur aan de laders hangen, foto’s bewerken, bloggen, videos bewerken, alles uploaden, blog delen op social media, vragen beantwoorden op social media. Tussendoor eet ik een overheerlijke kaasfondue. Genieten!

Het is al een paar uur donker als ik mijn bed in kruip. Ik denk aan de mooie verhalen die mensen mij vandaag verteld hebben en alle positieve, bemoedigende reacties op Twitter en Facebook. Altijd leuk om te lezen dat jullie mee genieten. De succeswensen die ik van jullie ontvang werken als wind in de rug. Ik denk aan de mensen die al meegefietst (en geskate!) hebben en ik ben benieuwd wie er morgen weer op mijn pad komen. Elke dag zijn er weer bijzondere verhalen en die ben ik aan het verzamelen, speciaal voor jullie 🙂

Dit artikel maakt onderdeel uit van de campagne 5000 Kilometer door de Gelderse Streken.

0

 likes / 9 Comments
Share this post:
 1. Ard Mouwen /

  Als m’n fysiek het zou toe laten fietste ik stiekem een paar dagen met je mee

 2. Elma Lensink de Kogel /

  Leuk! Je bent dichtbij. (Dieren)
  Benieuwd naar je avonturen morgen. Hoop dat de weergoden een beetje lief voor je zullen zijn.
  Succes!

 3. Timo Paans /

  Ik ben benieuwd hoe het vandaag was, ik lees morgen je 7e verslag

 4. Robin Macco /

  Als je toevallig nog in Lunteren komt binnenkort! Fiets ff langs om een lekker wijntje te drinken! Kunnen we samen proosten op het mooie Gelderland! 🙂

  • 5000km Gelderse streken /

   Ik zal het onthouden, Robin! 🙂

  • Robin Macco /

   Je bent van harte welkom! Lijkt me leuk je eens te ontmoeten!! Veel suc6 vandaag!

 5. Eric Meuwese /

  Mooi leuk plaatsje Beekbergen!

 6. Karin Rooijakkers /

  in beekbergen staat onze chalet op droom park dus ik zie veel bekende dingen zo leuk heel veel sterkte

 7. Karin van Ginneken /

  Aantal keer geweest heel mooi plaatsje

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec