Vandaag bracht ik een bezoek aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen.

Veluws Zandsculpturenfestijn 001

In Garderen word ik aangestaard door honderden zandkleurige ogen. Loeki de Leeuw, Ot en Sien, de Aardappeleters en Oma lachen me vriendelijk toe. Het thema van het zandsculpturenfestijn is er dit jaar “Grootmoeders tijd”, in de breedste zin van het woord. Er zijn bijvoorbeeld gebeurtenissen uit de geschiedenis afgebeeld, zoals een watersnoodramp of de bevrijding van Nederland, maar ook figuren uit kinderboeken of simpelweg een paar mensen die boodschappen doen bij de kruidenier.

Veluws Zandsculpturenfestijn 002 Veluws Zandsculpturenfestijn 003

Het zand komt uit de Maas en is laag voor laag geplet. Dat doen ze door het zand in een houten bak te storten, er water bij te doen en aan te stampen. Daarna komt de volgende laag erop. Het zand wordt daar zó stevig van, dat je de kubus eraf kunt halen en het als één blok blijft staan! De kunstenaars krijgen een tekening en mogen hun artistieke talent erop loslaten. Knap hoor!

Zelf de zandsculpturen bekijken?

Dat kan alleen in de zomermaanden.
Website: http://zandsculpturen.nl/

(Visited 34 times, 4 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

12 Comments

  1. prachtige foto’s Mirre een omgeving waar je zeker een keer terug moet komen geniet van je fijne avond en val niet in slaap in je welverdiende bad

  2. Wat is Gelderland mooi, je denkt na al het fietsen dat je het meeste hebt gezien. Maar fiets je de knooppunten routes dan kom je steeds op onverwachtse plekken. Een aanrader

Laat een reactie achter