29
sep-2015

header-GelderseStreken
Vandaag mocht ik op pad met de E-Fatbike. Een mountainbike met extreem brede banden (bijna zo breed als die van een motor) en elektrische aandrijving. Ik ging dus als een malle door dat bos heen, dat begrijp je natuurlijk wel 😉

E-Fatbike rijden door de Ermelose bossen

Eerst stap ik wat onwennig op de fiets, maar al snel rijd ik met een rotgang over het asfalt weg. Daarmee trek ik veel publiek in Garderen. Na zo’n 600 meter zie ik mijn eerste echte uitdaging: Een bospad die ik met mijn tourfiets liever zou vermijden. Deze Fatbike heeft er echter geen moeite mee en ik scheur over heuvels, boomstronken en moet mijn best doen om laaghangende takken te vermijden. Wohoo!

Na drie kwartier kom ik al bij Putten aan, maar ik ben nog lang niet uitgespeeld en bovendien heb ik nog een tijdje, dus race ik terug het bos in. Het bos tussen Garderen en Putten zit vol met leuke paadjes en is daarmee heel geschikt om er te gaan mountainbiken. Ik bedenk me dat het nog veel leuker zou zijn om dit met een groepje te doen, maar dan moet je wel duidelijke afspraken maken dat iedereen de voorste volgt, anders ben je elkaar snel kwijt.

IMG_0732

Ik gedraag me nog een klein uurtje als een klein kind en kom dan uitgeput aan bij mijn lunchplek in Putten, waar eigenaar Erik de fietsen weer komt omwisselen. Hè, heerlijk…

Dit artikel maakt onderdeel uit van de campagne 5000 Kilometer door de Gelderse Streken.

0

 likes / 13 Comments
Share this post:
 1. Cees van Woudenberg /

  Geef mij maar een gewone E._bike op mijn leeftijd

 2. Ria Vasseur-Boeckhout /

  Schitterend. !!!

 3. Marielle Van De Kraats Stitselaar /

  Ja mooi daar he ik fiets daar ook vaak in de buurt

 4. Jerom Bogers /

  Als ik in de buurt ben en mijn MTB mee heb rijd ik er altijd. Heb die route nooit met een Fatbike gedaan, maar ik prefereer toch ook een ‘normale’ MTB.. Heerlijk uitgeput en onder t slijk terugkomen om eerst een pint te vatten 😉

  • 5000km Gelderse streken /

   Dat klinkt goed en is ook precies wat ik gisteren gedaan heb. Een volgende keer mtb ik met je mee! 😜

  • Jerom Bogers /

   Die deal staat haha

 5. B&B De knechtenkamer /

  Wat een heerlijk najaars weer tref je, super!!

 6. Josien Huinink /

  Volgens mij kan en durf jij alles 😉

 7. Diny Huisintveld /

  Heerlijk Mirre en alweer een mooie dag.

 8. Dick Nes /

  Gewone E bike op mijn leeftijd . Heb een keer op zo’n fatbike gereden is leuk maar ze moeten daar wel helm verplicht voor stellen!

 9. Mimi Meijer /

  Fiets er ieder jaar Heerlijk

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec