In de aanloop naar de Giro d’Italia doe ik verslag van de side-events in Gelderland. Vandaag: De gemeente Ede, ten westen van Nationaal Park de Hoge Veluwe. De Giro rijdt hier op zaterdag 7 mei doorheen.

Giro d’Italia in Ede

Samen met Ronald fiets ik over de heidevelden tussen Otterlo en Ede. De zon schijnt, dus ook andere mensen zijn erop uit om te fietsen en paard te rijden.

Giro Otterlo 028
De mooie fietsroute over heidevelden naar Ede

Als directeur van Sportservice Ede zorgt Ronald ervoor dat jongeren in Ede wat vaker achter hun computerschermen vandaan komen en in plaats daarvan gaan fietsen of zwemmen. Daar sta ik wel achter! Als ik op de fiets zit, dan voel ik me ontspannen en gelukkig. De zon, de mensen die ik onderweg tegenkom en de mooie natuur.. Fietsen geeft me een gevoel van vrijheid. Het is iets wat andere wielrenners of wandelaars denk ik wel zullen herkennen.

Feest in Ede

Het parcours wat ik vorige week aflegde om mijn fietsvaardigheid te testen, staat op zaterdag 7 mei op het Giro Sportplein voor het Gemeentehuis in Ede. Iedereen kan dan proberen om minuscule rondjes te fietsen, te slowbiken of om een kip te laten piepen 😉

Giro Otterlo 030

Er is vanaf 11 uur een turnvereniging, skeelerclinics, een runrad, muziek en natuurlijk Italiaans eten. Ook mag je er gekke fietsen testen zoals een wiebelfiets, een tandem of zo’n ouderwetse fiets met een heel groot voorwiel.

Giro Otterlo 050

Rond 1 uur komen de karavaan en de wielrenners langs. Dat gaat natuurlijk heel snel, maar daarna gaat het feest op dit plein nog tot 4 uur door.

Alle blogs over de Giro d’Italia in Gelderland vind je hier.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

Write A Comment