Als je het reisvirus éénmaal te pakken hebt, kom je er niet meer vanaf. Maar hoe overkom je de periodes waarin je níet op reis bent? Met deze tips kom jij die periode wel door!

Reisboeken lezen

De beste manier om in gedachten de wereld over te reizen is door reisboeken te lezen! Zo vertelt Floortje Dessing over de leukste pekken op aarde, kun je in You Run, You Die meereizen naar een natuurpark in Botswana en inspireert 10 Avontuurlijke weekenden in Europa je voor je volgende reis.

Ik heb ook een top 10 voor je samengesteld met de leukste boeken over reizen.

Reisspelletjes spelen

Je kunt de hele wereld over reizen met spelletjes zoals Risk, of maak een treinreis door Amerika in Ticket to Ride, maak een reis naar het noorden met De Legenden van Andor of blijf lekker thuis met Ik hou van Holland. Bekijk ook mijn andere spelletjes-tips.

Een andere taal leren

Je gaat sowieso weer een keer op vakantie en om goed voorbereid te zijn, kun je nu alvast beginnen met het leren van de lokale taal. Een leuke manier om een nieuwe taal te leren is met behulp van de gratis app van Duolingo. Je vindt hem in de appstore en meer informatie op https://www.duolingo.com/.

Reisspullen knutselen

Creatief? Kijk wat je nog aan knutselspullen in de kast hebt liggen, stof ze af en maak er iets moois van! Kijk voor inspiratie eens op de website Etsy.com.

Etsy-travel-creations

Reisgidsen doorbladeren

Wat is er leuker dan voorpret beleven? Je hebt nu ineens zeeën van tijd om je nieuwe reis voor te bereiden, dus kijk alvast wat de leukste bezienswaardigheden zijn op de bestemmingen, welke hotels je eventueel wilt gaan boeken. Wanneer je weg kunt is nog even onzeker, maar wegdromen kan altijd! Zoek jouw reisgids op bol.com.

Een fotoalbum maken van je reizen

Heerlijk wegdromen bij je vakantiefoto’s en er ook nog iets nuttigs mee doen: Maak een fotoalbum! Er zijn genoeg websites zoals die van de Hema, Kruidvat of Albelli, waar je online een mooi album kunt maken en je deze gelijk kunt laten uitprinten.

En verder…

Natuurlijk kun je ook nog gaan klussen aan je huis (hang bijvoorbeeld een hangmat op of hang een mooie reisfoto aan de muur!) en sporten (zodat je fit bent voor je volgende avontuurlijke reis) of start een reisblog, net zoals MirreOpReis.nl. Je hoeft je dan geheid geen seconde meer te vervelen, want een website onderhouden is veel werk 😉

Zo zie je maar: Je hoeft je geen moment te vervelen. Ik wens jullie allemaal een fijne niet-op-reis-periode toe 😉

Lees verder: Backpacken voor Beginners en de Avontuurlijkste bestemmingen voor reizigers.

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

7 Comments

  1. Ik ben de komende tijd ook nog gewoon aan het werk dus de verveling zal hier wel niet toeslaan. Toch wil ik de komende tijd kijken of ik aan de slag kan gaan met het maken van fotoboeken. Ik heb nog zooo veel reizen waarvan ik een boek moet maken. Ook wil ik wat Netflix-series over reizen kijken en Risk is altijd een goed idee. 😉

    • Met die fotoboeken kun je eindeloos bezig zijn! Enneh.. Als je nog een leuke Netflix-serie over reizen kent, dan houd ik me aanbevolen want ik ben er al bijna doorheen 😉

  2. Ik ga dit weekend aan mijn fotoalbum over Japan beginnen 🙂 Ook wil ik weer meer gaan knutselen dus daar kan ik nu mooi aan beginnen.

  3. Altijd handig dit soort tips, hoewel ik gewoon mijn werk nog heb, heb ik wel meer vrije tijd. Reisspulletjes knutselen is slim bedacht! Zelf wil ik mijn fotoboek gaan maken van mijn laatste reis, maar ik wacht nog op een aantal foto’s van mijn reisgenoot

    • Jaa, leuk! Snel die reisgenoot maar even aansporen dan, om het op te sturen! 😀

  4. Ik ben aan het puzzelen geslagen! Echt heel leuk. Maar spelletjes vind ik ook erg leuk. Ik hoor altijd al veel mensen over Ticket to Ride, dus die moet ik misschien maar eens uitproberen..

Write A Comment