In november 2019 begonnen we aan een trektocht van 2 weken in de Himalaya. We wandelden en klommen vanuit het plaatsje Lukla naar het basiskamp van de hoogste berg ter wereld: Mount Everest.

Aankomst in Kathmandu, Nepal (1338m)

Onze reis naar Mt.Everest Base Camp begint in Kathmandu. Een drukke stad met ongeveer een miljoen inwoners. De stad ligt op zo’n 1400 meter hoogte, waardoor we alvast kunnen wennen aan hoogte, voordat we verder de bergen in trekken. In Kathmandu bezoeken we prachtige tempels en andere religieuze en historische plaatsen. Lees verder in het reisverslag over Kathmandu.

Nepal-831-Boudhanath-tempel

Dag 1: Van Lukla naar Phakding (2652m)

We worden door onze gids opgehaald voor een trektocht van 14 dagen. Die begint in Lukla en om daar te komen moeten we eerst met de auto naar het vliegveld en met een klein vliegtuigje naar het gevaarlijkste vliegveld ter wereld. Het is een spannende reis, maar we genieten er ook intens van. Voor het eerst hebben we zicht op de bergen waar we naartoe zullen wandelen én wandelen we alvast naar de volgende plaats Phakding. Lees verder in het reisverslag: Van Lukla naar Phakding.

Nepal-117-Lukla-Airport

Dag 2: Van Phakding naar Namche Bazaar (3440m)

Vanuit Phakding zetten we onze trektocht naar Mount Everest voort naar Namche Bazaar. Het is een prachtige tocht door een groene vallei met een ijsblauwe rivier en onderweg maken we kennis met het lokale Nepalese leven en met allerlei Boeddhistische gebruiken. Lees verder in het reisverslag: Van Phakding naar Namche Bazaar.

Nepal-215-Lunchplek-bij-rivier

Dag 3: Acclimatiseren in Namche Bazaar (3440m)

Gistermiddag zijn we aangekomen in Namche Bazaar, een gezellig provinciehoofdstadje middenin de Himalaya dat omringd wordt door besneeuwde bergtoppen. We zitten hier op 3440 meter en omdat we eergisteren in Kathmandu nog maar op 1500 meter zaten, zijn we veel te snel gestegen. Daar krijg je hoogteklachten van, want een menselijk lichaam kan daar eigenlijk niet zo goed tegen. Daarom maken we vandaag een dagwandeling en slapen we vanavond weer in Namche Bazaar. Lees het reisverslag hier.

Nepal-318-wandelen

Dag 4: Van Namche Bazaar naar Tengboche (3860m)

De route is ‘Nepali flat’: Eerst lopen we een stuk omhoog en daarna wordt het redelijk vlak. Vlak, maar wel een beetje op en neer. Het is een mooie dag vandaag: Blauwe lucht met wat wolkjes. We genieten enorm van de herfstkleuren die we onderweg zien en natuurlijk van het uitzicht dat alsmaar mooier wordt. We slapen vanavond in een hotel bij het klooster van Tengboche, bovenop de berg. Lees het reisverslag hier.

Nepal-361-MenS-uitzicht-Mt-Everest

Dag 5: Van Tengboche naar Dingboche

Via een bos met baardmossen dalen we af naar de rivier, die we oversteken. Van daaruit lopen we urenlang, gestaag omhoog. Het is ontzettend zwaar. Door de hoogte krijgen we minder zuurstof en hoofdpijn. Toch maakt de steeds mooier wordende omgeving het de moeite waard om dóór te blijven gaan. Lees verder in het blog.

Nepal-415-Tengboche-view-Mount-Everest-2

Praktische informatie

Paklijst:Paklijst Nepal / Mount Everest BaseCamp
Vliegtickets vergelijken:Skyscanner.nl
Reisorganisatie:Groepsreis van Sawadee of individuele reis via Riksja
Reisgidsen:Nepal reisgids op Bol.com
Hotel: Wij sliepen in het comfortabele Traditional Comfort hotel in Kathmandu, maar Vastu Boutique Hotel is ook een fantastische optie.
Geheime tip:Geheime tip!
The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren