11
sep-2015

Mijn favoriete backpack-moment (1)

Zuid Amerika

Toen ik door Midden-Amerika reisde, hoorde ik veel verhalen over Guatemala. Ik móest en zóu ernaartoe! Ik was al verliefd op Guatemala, voordat ik er überhaupt was geweest. Het verhaal begint in Honduras.

Mijn favoriete backpack-moment (1)

In Copán, Honduras, kwamen Eliza en ik twee straatmuzikanten tegen. De muziek klonk goed en we gingen er een tijdje bij zitten om te luisteren. Eénmaal uitgespeeld kwamen ze naar ons toe en ze stelden zich voor. We raakten bevriend en één van hen, Miguél, reisde uiteindelijk met me mee naar Antigua in Guatemala (hij moest daarheen voor werk). Alles wat hij bij zich had was zijn gitaar, zijn panfluit en een rugzak. Zijn geld verdiende hij met muziek maken en dat vond hij zó leuk dat hij zelfs de hele busreis muziek maakte!

Diefstal

Halverwege de reis stopten we even bij een markt om iets te eten en om naar het toilet te gaan. Miguél ging iets te eten halen en kwam even later teleurgesteld terug; zijn rugzak was gestolen. Het enige wat hij nu nog had waren zijn gitaar en de panfluit… Ik betaalde de rest van de busreis voor hem en we reisden samen verder naar Antigua. Daar kwamen we pas heel laat aan (het was al donker) bij het hostel. Na het betalen van onze busreizen was mijn geld op, ik had alleen nog maar travelers cheques (het domste wat je kunt meenemen, dus nooit doen! overal zijn tegenwoordig pinautomaten) en de banken waren dicht. We vroegen of we de volgende dag mochten betalen, maar het hostel wilde ons op die voorwaarde geen kamer geven.

Sparen

Miguél zei: “Kom, ik heb een idee.” en we liepen naar het busstation. Dit was voor hem bekend terrein: Terwijl ik wachtte, ging hij één voor één de volle bussen in om een liedje te spelen en rond te gaan met de pet. Dat gebeurde heel veel in Guatemala. Steeds kwam hij terug met een hand vol quetzales (lokaal geld), net zo lang totdat hij voor ons de overnachting bij elkaar gespaard had!

Dit was één van die dagen die ik nooit weer zal vergeten.

Meer over backpacken in Guatemala lees je hier.
Wat is jouw favoriete reismoment?

Map Guatemala

guatemala3

guatemala1

guatemala9

guatemala6

2

 likes / 4 Comments
Share this post:
 1. Reizen & Reistips /

  Kijk, dat is nog eens een instelling. Waar vele mensen in blinde paniek zouden raken, gaat Miguel dus liedjes zingen. Geniaal.

 2. Sandra /

  Waauw, wat lief zeg! Van jou en van hem trouwens, echt leuk om te lezen!

 3. Kirsten | Travelaar.nl /

  Wauw, wat bijzonder! Zulke momenten vergeet Je vast nooit meer! Respect ook voor mensen die zo reizen.. Ik doe het ‘m niet na!

  • Mirre /

   Nee, ik ook niet. Daar heb je wel moed voor nodig. Muziek was echt zijn passie, leuk om te zien!

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec