Florianópolis, het leukste vakantie-eiland van Brazilië, heeft alles wat je je maar kan wensen: Zon, zee, strand, perfecte golven om te surfen, een fantastisch hostel, piraten-feest-boten en hippe clubs. Ben je klaar voor een feestje? Een overzicht van de 5 leukste activiteiten en feesten op Florianopolis:

Florianopolis 005
Eigenlijk heet het eiland “Ilha de Santa Catarina”, maar vaak wordt gerefereerd naar de stad Florianópolis, of “Floripa”, zoals het liefkozend genoemd wordt. In het 54km lange eiland liggen twee meren en eromheen stroomt heldergroen zeewater.

1. Zon, zee, surfen

Surfen Florianopolis
Op Florianópolis kun je je prima een week of misschien wel twee vermaken. De golven zijn er perfect voor surfen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook suppen of paragliden.

Florianopolis 010

2. Piratenboot

Florianopolis 014
Arr! Deze boot vaart iedere dag uit over de groene zeeën op zoek naar de allerbeste feesten! Aan boord zijn: Keiharde muziek, veel drank en vrolijke piraten. Onderweg meer je aan bij eilandjes of je springt overboord. We hebben zelfs nog dolfijnen gezien!

Florianopolis 018

3. Forró dansen

Forro in Florianopolis
’s Avonds kun je forró (leren) dansen in één van de clubs met live-muziek.

4. Club P12

P12
Voor een feestje in deze hippe club kun je maar het beste je allermooiste zwemkleding aantrekken. Wat is er chiller dan lekker aan de zwembad-bar hangen met een biertje? En toen wij er waren kwam ook nog DJ Cedric Gervais optreden. Je weet wel, van het nummer Summertime Sadness.

5. Tucano House

Florianopolis 003
Zin om alles te doen, maar niets te hoeven organiseren? Welkom in Tucano House! Mijn meest favoriete hostel óóit. Je ontmoet er de leukste mensen, kunt chillen in het zwembad en er is een tour-operator die jou en alle anderen in het hostel iedere ochtend enthousiast maakt voor een tour op de Piratenboot of een chill dagje op het strand. Ook wordt er heerlijk voor je gekookt en de bedden zijn prima. Boek wel van tevoren, want het hostel zit snel vol.

Florianopolis 020

Meer informatie en tips naar aanleiding van ons backpack-avontuur in Brazilië vind je hier.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Write A Comment