Gelderse Streken

In 2015 fietste ik 100 dagen door de Gelderse Streken. Ik legde 5000 kilometer af en deed dagelijks verslag van toeristische activiteiten in Gelderland.

5000km door de Gelderse Streken

Uit 900 sollicitanten werd ik uitgekozen om 100 aaneengesloten dagen door Gelderland te fietsen en daarover te bloggen. Dagelijks hield ik jullie via blogs èn social media op de hoogte van alle bijzonderheden die ik onderweg tegenkwam. Van musea tot kastelen, attractieparken, festivals, leuke hotels en restaurants.

De mooiste fietsroutes

De mooiste fietstochten die ik in Gelderland maakte waren die over de Veluwe via Hoog Soeren naar Ede, de Henk Krosenbrinkroute in de Achterhoek en fietsen over de dijkjes van Rivierenland bij Zaltbommel.

De lekkerste restaurants

De beste restaurants (volgens mij) van Gelderland vind je hier. Daaraan moet nog één restaurant toegevoegd worden, die eigenlijk op nummer twee had moeten staan: Strandlodge Winterswijk verrast je met een zeer smakelijk en mooi geserveerd diner en kreeg na mijn bezoek – geheel terecht – een Michelinster.

Resultaat van de campagne

Lees hier mijn terugblik.

Gelderse streken in de media

Tijdens mijn fietstocht ben ik veelvuldig in de media geweest. Zie hier een overzicht van berichten in de media.

Lees verder over Gelderland op mijn andere website www.toeristgelderland.nl of over fietsroutes in Nederland, fietsavonturen in het buitenland en fietstips op de pagina over Fietsen.

Write A Comment