Gelderse Streken

In 2015 fietste ik 100 dagen door de Gelderse Streken. Ik legde 5000 kilometer af en deed dagelijks verslag van toeristische activiteiten in Gelderland.

5000km door de Gelderse Streken

Uit 900 sollicitanten werd ik uitgekozen om 100 aaneengesloten dagen door Gelderland te fietsen en daarover te bloggen. Dagelijks hield ik jullie via blogs èn social media op de hoogte van alle bijzonderheden die ik onderweg tegenkwam. Van musea, kastelen, attractieparken en festivals tot hotels en restaurants.

Alle blogs over Gelderland kun je vinden op de website www.toeristgelderland.nl.

Introductievideo 5000kmGLD

De mooiste fietsroutes

De mooiste fietstochten die ik in Gelderland maakte waren die over de Veluwe via Hoog Soeren naar Ede, de Henk Krosenbrinkroute in de Achterhoek en fietsen over de dijkjes van Rivierenland bij Zaltbommel.

Slotfilm: 5000 kilometer door de Gelderse Streken

De lekkerste restaurants

De beste restaurants (volgens mij) van Gelderland vind je hier. Daaraan moet nog één restaurant toegevoegd worden, die eigenlijk op nummer twee had moeten staan: Strandlodge Winterswijk verrast je met een zeer smakelijk en mooi geserveerd diner en kreeg na mijn bezoek – geheel terecht – een Michelinster.

Resultaat van de campagne

Lees hier mijn terugblik.

Gelderse streken in de media

Tijdens mijn fietstocht ben ik veelvuldig in de media geweest. Zie hier een overzicht van berichten in de media.

Lees ook over fietsroutes in Nederland, fietsavonturen in het buitenland en fietstips op de pagina over Fietsen.

2 Comments

  1. Ik heb Amsterdam drie jaar geleden verruild voor Wageningen en nog altijd zo blij mee! Vooral de natuur in Gelderland vind ik echt prachtig. Het is zo lekker om elk weekend naar de bossen te kunnen gaan. Wat een super leuke klus trouwens, lekker de provincie door. Heel speciaal dat ze jou uit 900 deelnemers hebben gekozen, knap hoor! 🙂

  2. Hoi Margriet, Ja ik kan dat helemaal begrijpen. Amsterdam is natuurlijk een fantastische stad waar veel gebeurt, maar wat mij betreft kan het niet op tegen de natuur en de sfeer van de dorpen in de provincie. Wageningen ligt in een schitterende omgeving. Heerlijk met dit warme weer!

Write A Comment