Mijn backpackreis door Indonesië begint op de Gili eilanden en voert me dan door Lombok, Bali, Java en tot slot Sumatra. Dit is deel 2: De Gili eilanden Indonesië bij Lombok.

Strand Gili Trawangan


De overtocht van Lombok naar de Gili eilanden duurt met onze snelle boot maar een kwartiertje. We worden afgezet op het Ibiza van Indonesië: Gili Trawangan. De meeste toeristen zien niet meer dan de hoofdstraat die volgepakt is met restaurants, bars en clubs.

Gili Trawangan

Gili Trawangan

We vinden een kleine oase om in te slapen (Gili Hideaway) en vertrekken dan naar het strand om er eindeloos te loungen en te zwemmen. De eerste dag is het bewolkt en dat is eigenlijk wel prettig, want het is hier zo heet! Je verbrandt er levend.

Pizza strand Gili Trawangan

Veel backpackers combineren hun reis door Indonesië met een bezoek aan Zuid-Oost Azie of een reis door Australië. De Gili eilanden zijn een makkelijke plek om in Indonesië te starten, want alles is er ingericht op toeristen.

Na twee dagen non-stop feesten en een jetlag die nog steeds niet over is, besluit ik het rustigere Gili Air op te zoeken. Ik laat mijn backpackvrienden (zie reisverslag deel 1) achter en ga op weg naar een nieuw avontuur.

Gili Air

Strand Gili air

Op Gili Air slaap ik in het gloednieuwe Captain Coconuts waar de bedden als hangmatten boven de grond zweven.

Captain Coconuts Gili Air
Insta-hostel-Gili

Aan het zwembad kom ik volledig bij en ontmoet ik de Nederlandse Nikkie. De volgende dag gaan we samen op snorkeltour.
Alles wordt vanuit het hostel geregeld (lekker makkelijk) en ze nemen ons en 20 anderen mee naar 4 snorkelplekken rondom alledrie de Gili eilanden.

Boot Gili Air

Snorkeltour Gili eilanden

Op de eerste snorkelplek moeten we achter de gids aanzwemmen en met een reden! Hij laat ons de ene na de andere schildpad zien. Het is een rustgevend gezicht als ze zo traag en gracieus boven de zeebodem zwemmen.

Op de andere snorkelplekken zien we prachtig gekleurd koraal en vissen in alle kleuren van de regenboog, van groot tot klein. De kleine fluorescerend-blauwe visjes blijven mijn favoriet 🙂

Het filmpje blijf ik jullie nog even schuldig want ik heb hier niet de mogelijkheid om te editen…

Zondondergang

’s Avonds bekijken we onder het genot van ananassap de zondondergang vanaf het strand van Gili Air. Ben je op zoek naar het paradijs? Je vindt het hier op Gili Air!

Zonsondergang schommels Gili Air

Lombok

Na twee nachten op Gili Trawangan en drie nachten op Gili Air vervolg ik mijn reis naar Kuta in Lombok. Daarover de volgende keer meer. Lees hier verder.

Lees verder over Bali en backpacken in Indonesië.

Reisgids

Zoek je nog een handige reisgids voor Bali & Lombok? In onderstaande pdf vind je onder andere een 14-daagse rondreis, mooie wandelingen, tempels, de mooiste stranden en informatie over de Gili eilanden. Je kunt hem downloaden op je tablet of smartphone.
Download de reisgids.

bali-lombok-rondreis

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment