Giro d'Italia Gelderland-header2
In de aanloop naar de Giro d’Italia doe ik verslag van de side-events in Gelderland. Vandaag: De gemeente Berg & Dal, bij de Zeven Heuvelen ten zuiden van Nijmegen. De Giro rijdt hier op zaterdag 7 mei doorheen.

Giro d’Italia in Berg&Dal

Sylvia Fleuren en MirreOpReis
Samen met wethouder Sylvia Fleuren ga ik vandaag op pad om het roze Berg & Dal te verkennen.

D'n Drul roze bier D'n drul roze bier 002
Het roze bier dat we drinken is gemaakt door Wilma en alléén hier bij d’n Drul te krijgen. Speciaal voor het Giro feest wordt het momenteel gebrouwen. Ze maken maar 350 liter en zo blijft het speciaal. Hoe het bier roze is geworden? Met bietenpoeder en er zit een beetje kardamon doorheen.

Standbeelden de rode loper, Berg&Dal
Ken je deze standbeelden? Ze heten “De Rode loper” en werden aangeboden ter ere van de 25e Zevenheuvelenloop. Het is pittig klimmen en dalen hier, maar de Zeven Heuvelen vormen een prachtige omgeving om te gaan fietsen of hardlopen.

Fietsroute Berg&Dal Fietsroute Berg&Dal 002
Sylvia vertelt me over de Giro-fietsroute rondom Berg&Dal. Volg de bordjes! Deze fietsroute blijft ook de komende maanden gewoon beschikbaar.

Giro Berg&Dal 005 Giro Berg&Dal 006
Onderaan één van de heuvelen, bij Beek, verzamelen zich mensen van alle leeftijden. De allerkleinsten mogen als eersten de berg op en wie het eerst boven is; krijgt een prijs! Ik doe vandaag niet mee, maar ik kan me nog wel herinneren hoe ongelofelijk steil dit stukje is. Op het einde fiets je echt in de eerste versnelling en is het me nèt gelukt om zonder af te stappen de berg op te komen. Een goede plek om te trainen dus en trouwens – De Giro d’Italia komt hierlangs, dus het is een mooie plek om de wielrenners aan te moedigen.

Giro Berg&Dal 008 Giro Berg&Dal 011
Onderaan het startpunt delen ze (m)ijsjes uit. Het zonnetje breekt zo nu en dan door, dus we vinden het er wel weer voor, maar…

Giro Berg&Dal 010
…zodra de fietsers gaan beginnen, komt het ineens met bakken naar beneden (hagel!). Wat een bikkels…

Giro Berg&Dal 012
De snelste fietser is in ongeveer 1 minuut boven. Knap! Uitgeput en bezweet komen de deelnemers weer beneden. Ze mogen met de (onofficiële) Giro d’Italia beker op de foto. Eigenlijk zijn het allemáál winnaars!

Giro Berg&Dal 013
Dan is er een heerlijke pizza van Roberto(’s pizza party). Tijdens de Giro zal hij er ook weer staan, maar dan bovenop de heuvel in Berg & Dal.

Giro Berg&Dal 016 Giro Berg&Dal 017
Tot slot neemt Sylvia me mee naar La Vie in Groesbeek, waar Geert een Italiaans menu voor ons klaarzet. Hij serveert tomatensoep, lasagne en een Italiaans toetje met roze thee (toeval 😉 ). Tsja, in Italië draait het nu eenmaal vaak om eten..!

Alle blogs over de Giro d’Italia in Gelderland vind je hier.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

2 Comments

Write A Comment