De stad Cairns in het noordoosten van Australië is de toegangspoort naar het Great Barrier Reef. Wij gaan met de boot “Passions of Paradise” een dag lang snorkelen bij een idyllisch eilandje met kleurrijk koraal en vele soorten vissen.

Snorkeltour op het Great Barrier Reef

Met de bus worden we vanuit ons hostel naar de haven van Cairns gebracht. Ze zijn hier duidelijk berekend op hordes toeristen, want er is een heuse terminal voor snorkelaars en duikers om zich te melden bij de juiste cruise maatschappij.

Zonnen op het dek

Wij vertrekken met Passions of Paradise. Een boot van gemiddeld formaat waarop we persoonlijke aandacht en heerlijk te eten krijgen. We varen in ongeveer anderhalf uur tijd naar het Great Barrier Reef. Ondertussen hebben we lekker de tijd om te zonnen op het dek, maar we moeten ons wel goed insmeren tegen de felle Australische zon. Het gat dat hier in de ozonlaag zit is verraderlijk…

Tropische eilanden

In de verte zien we de tropisch witte eilandjes temidden van de azuurblauwe zee al dichterbij komen. We krijgen een stingersuit (tegen kwallen) en een snorkel. Ik neem mijn GoPro vandaag mee om de fantastische onderwaterwereld vast te leggen.

Snorkelen op het Great Barrier Reef

Magische zonsondergang

Terwijl de zon kleurrijk ondergaat achter de bergen bij Cairns, zeilen wij de haven weer binnen. Het was een fantastische dag en wat hebben we veel gezien. Volgende week gaan we nogmaals snorkelen op het Great Barrier Reef, maar dan tijdens een zeiltocht naar de Whitsunday Eilanden. Behalve een weelderige onderwaterwereld ligt daar het witste strand ter wereld!

Boek een reis naar Australië:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Australië
Bol.com – vind de ultieme reisgids voor Australië
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – wat neem je mee?
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden

Lees ook de andere artikelen over Australie
Lees al onze tips voor backpacken in Australië.
The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

7 Reacties

Reageren